Λένε ότι ο αγώνας  Τζαμάικας-Κολομβίας  διεκόπη διότι οι Τζαμαϊκανοί έπιναν το χόρτο και οι Κολομβιανοί ρούφαγαν τις γραμμές του γηπέδου....Δεν ξέρουμε τι συνέβη  κατά τη συνεδρίαση του  Δ.Σ του Εμπορικού συλλόγου, όταν   πήρε  όπως λέγεται απόφαση, ενάντια στη  διάθεση των προϊόντων «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ».
Δεν υπάρχουν πιο σκληρά κεφάλια απ’ τ’ αδειανά, λέει ο σοφός λαός μας.  Αυτοί  λοιπόν που γράφουν κλειστά μαγαζιά ή «αλληλεγγύη για όλους», αυτοί πουεπιρρίπτουν  τις ευθύνες για το κλείσιμο των μαγαζιών στην «αλληλεγγύη για όλους», δεν άκουσαν τίποτα  για τα μνημόνια, δεν πήραν χαμπάρι  για τις απολύσεις , δεν ξέρουν τίποτα για την κόλαση της ανεργίας  και της ανέχειας που καταδικάστηκαν να ζουν εκατομμύρια συμπατριώτες μας.
Ο  καθένας έχει δικαίωμα να ζει στον κόσμο του. Αλλά, αλλά  όταν έρχεται ένας Εμπορικός σύλλογος και ανοίγει πόλεμο  με τους καταναλωτές της περιοχής του, τους εν δυνάμει νυν και μελλοντικούς  πελάτες του, αυτό πως μπορεί να ερμηνευθεί;   Με τι πρόσωπο, με τι μούτρα άραγε θα κάνει  ανακοινώσεις ο Εμπορικός σύλλογος με τις οποίες θα καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν  την τοπική αγορά;  Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ο Εμπορικός σύλλογος ότι  σέρνει την τοπική αγορά σε μία άνευ λόγου και αιτία αντιπαράθεση με τους καταναλωτές,  από την οποία οι μόνοι ζημιωμένοι θα είναι  οι επαγγελματίες του Ωραιοκάστρου;
Γιατί επιλέγει να σπάσει τους δεσμούς του με τους καταναλωτές; Μήπως γιατί στο διάστημα που δεν γίνονταν η διάθεση προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ εκτοξεύονταν ο τζίρος των καταστημάτων της τοπικής αγοράς στα ύψη;
Η απάντηση  είναι  ότι ο Εμπορικός σύλλογος  αντί  να βρεθεί στο πλευρό των πολιτών, στο πλευρό της κοινωνίας, επέλεξε την αντίθετη πλευρά. Την πλευρά των καρτέλ και των μεγάλων  αλυσίδων στην αγορά των τροφίμων. Η αλήθεια είναι ότι η τοπική αγορά δεν ζημιώνεται ούτε στο ελάχιστο, από τη δράση «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ».  Δεν ζημιώνεται από τα αυγά Μονολόφου, τις πατάτες Βροντούς, τα φασόλια, τα λάδια και τα αλεύρια.  Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι και στο Ωραιόκαστρο η αγορά τροφίμων  ελέγχεται από τις μεγάλες αλυσίδες. Η δράση «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»  αυτές χτυπά. Αυτές χάνουν το μονοπώλιο, αυτές ενοχλούνται.
 Σε αυτήν την  προσπάθεια, σε αυτόν τον αγώνα ο Εμπορικός σύλλογος Ωραιοκάστρου, αφού δεν έχει τη διάθεση να βοηθήσει, είναι προτιμότερο να σιωπά.
Και τέλος να πούμε ότι σίγουρα ο συντάκτης που έγραψε την ανακοίνωση του Εμπορικού  στην οποία αποδίδει στην «Αλληλεγγύη για όλους» το κλείσιμο των μαγαζιών, αν καταπιεί το  σάλιο του, σίγουρα θα δηλητηριαστεί.
ΟΛΟΙ      ΤΗΝ     ΚΥΡΙΑΚΗ   15  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»  στα    ΑΛΩΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top