Νέο πνεύμονα πρασίνου και χώρο δραστηριοτήτων αποκτά το Ωραιόκαστρο
Ένα έργο πνοής, που αλλάζει ριζικά την εικόνα συνολικά της ΔΕ Ωραιοκάστρου, με αυτονόητες ευεργετικές συνέπειες για την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων του Δήμου εγκρίθηκε όσον αφορά τη χρηματοδότησή του και «μπαίνει μπροστά» κυριολεκτικά εντός των επόμενων ημερών!

Ο λόγος για την Ανάπλαση, αναβάθμιση και δημιουργία νέων θεματικών πυρήνων Πρασίνου, Αθλοπαιδιών και Αναψυχής, στην ευρύτερη περιοχή...


 γύρω από το Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο.

Η διοίκηση του Δήμου υπέβαλε στις 30 Μαρτίου 2012  αίτηση χρηματοδότησης του έργου προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για την ένταξή του στο Ε.Π. «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013».

Τα «καλά νέα» έφτασαν μόλις προ ολίγων ημερών, καθώς, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, αναδείχθηκε ανάδοχος για το έργο και στις 28 Αυγούστου υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεσή του.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αναπτυχθεί σε συνολική επιφάνεια 104,7 στρεμμάτων, αρχικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 2.521.500,00€. Ο τελικός προϋπολογισμός , μετά την έκπτωση του αναδόχου, φθάνει στο ποσό των 1.305.217,50€.

Οι εργασίες

Το έργο περιλαμβάνει, αναλυτικά:

-Την ανάπλαση του χώρου του Δημοτικού Γηπέδου, με κατασκευή ενός γηπέδου τέννις με περιμετρικές διαδρομές τρεξίματος με αντικραδασμικό τάπητα, η τοποθέτηση αντικραδασμικού τάπητα σε τρία υφιστάμενα γήπεδα τέννις, η αλλαγή του συνθετικού τάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου (5x5), η κατασκευή μιας πλατείας στο μπροστινό μέρος του κλειστού γυμναστηρίου, η αναδιάταξη του χώρου στάθμευσης, η συντήρηση των κερκίδων κ.α.

-Τη χάραξη και τον σχεδιασμό πίστας ποδηλασίας ανωμάλου εδάφους για ποδήλατα τύπου ΒΜΧ και την εγκατάσταση σταθμού ενοικίασης ποδηλάτων ανωμάλου δρόμου στον χώρο μεταξύ των οδών Αφροδίτης, Ελευθερίας και Φιλελλήνων.

-Την αποκατάσταση του παλαιού υπαιθρίου γηπέδου μπάσκετ και  την κατασκευή περιπατητικής διαδρομής με ποταμίσια ψηφίδα και ρείθρο από κυβόλιθους στον χώρο που περικλείεται από τις οδούς Ιερέως Χρυσοστόμου, Αριστοτέλους και Πέτρου και Παύλου.

-Την αποκατάσταση ενός μικρού χώρου πρασίνου επί των οδών Κύπρου και Γαβρά και το σχεδιασμό των δύο διαδρομών με ποταμίσια ψηφίδα στα δύο μικρά άλση επί της οδού Φιλελλήνων.

-Την ανακατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου διαστάσεων 45,00Χ90,00μ .στην περιοχή της Παιδόπολης με συνθετικό χλοοτάπητα και λοιπές συναφείς εργασίες.

-Την κατασκευή περιπατητικού διαδρόμου διαστάσεων 120,30Χ6,55μ. και την δημιουργία χώρων στάθμευσης με κυβόλιθους παραπλεύρως του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου.

-Τη δημιουργία δύο πάρκων αναψυχής, ενός στο οικόπεδο που περιβάλλεται από τις οδούς, Βαλαωρίτου - Καζαντζάκη - Στεφανίδη - Αγίου Δημητρίου κι ενός στο χώρο που περιβάλλεται από τις οδούς Βαλαωρίτου -  Μεταμορφώσεως - Βενιζέλου - Καζαντζάκη. Αναλυτικά οι εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνουν δημιουργία περιπατητικών διαδρόμων με τη διάστρωση ποταμίσιας ψηφίδας, τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής, χώρων στάθμευσης ποδηλάτων, πέργκολας και κρασπέδων.

Σε όλους τους παραπάνω χώρους προβλέπονται ακόμη η φύτευση νέων δέντρων και θάμνων, όπως και η εγκατάσταση δικτύου άρδευσης. Ακόμη, η κατασκευή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για το φωτισμό του γηπέδου, καθώς και η τοποθέτηση φωτιστικών για το φωτισμό του γηπέδου και των πάρκων.

Παράλληλα, προβλέπεται η δυνατότητα απρόσκοπτης κίνησης ατόμων μειωμένης κινητικότητας στα πάρκα και στα γήπεδα, ενώ τοποθετούνται καθιστικά και δοχεία απορριμμάτων σε διάφορα σημεία όλων των χώρων.

Εντός των επόμενων ημερών θα σταλεί η επίσημη έγκριση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, που σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθούν μέσα σε 8 μήνες.

«Ανάσα ζωής»

«Η Διοίκησή μας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν για τη χρηματοδότηση έργων στη σημερινή οικονομική συγκυρία, δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να αγωνίζεται για το καλύτερο όσον αφορά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», υπογραμμίζει σχετικά με τη σπουδαία αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος.  «Οι συνεργάτες μου κι εγώ νιώθουμε ευτυχείς που μια παρέμβαση-ανάσα ζωής για τον τόπο μας, την οποία σχεδιάσαμε και διεκδικήσαμε με μεράκι, συνέπεια και όραμα, παίρνει πλέον ‘'σάρκα και οστά'', προς όφελος όλων των συμπολιτών μας», προσθέτει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top