Μετά το ιατρείο του ΙΚΑ και το Κτηνιατρείο, ήρθε η σειρά του Ταχυδρομικού Γραφείου στο Μελισσοχώρι να παραλάβει με τις ευλογίες ενός αδιάφορου δημάρχου το βαρύ λουκέτο για το τέλος μιας ιστορίας που γράφεται στη περιοχή εδώ και περίπου 100 χρόνια. Επιβίωσε σε εποχές που ο πληθυσμός ήταν μικρότερος των 1.000 κατοίκων και σήμερα καταρρέει όταν οι κάτοικοί του αγγίζουν τις 5.500.  Αδιαφορία και εγκατάλειψη το έκανε να φαίνεται ελλειμματικό και ζημιογόνο, τη στιγμή μάλιστα που ούτε πληρώνει ενοίκιο, ούτε φως, ούτε νερό και ο βοηθός του ταχυδρόμου αμείβεται με πρωτοβουλία δημοτών και τοπικών αρχών.
«Η δημοτική αρχή, δεν φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να κάνει το αυτονόητο για να ...


προλάβει τις δυσμενείς εξελίξεις. Να έρθει εγκαίρως σε επαφή με την διοίκηση των ΕΛΤΑ για να πληροφορηθεί τα σχετικά με την πορεία του γραφείου, και να οργανώσει καμπάνια για την αύξηση του κύκλου των εργασιών του, πράγμα που με τον υπάρχοντα πληθυσμό θεωρείται εφικτό», τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» και πρώην δήμαρχος Μυγδονίας, Αστέριος Γαβότσης.  «Η σημερινή διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου δεν χάνει ευκαιρία να μας δείξει την πλήρη αδιαφορία της για τους δημότες και το καλό του τόπου. Μετά το ιατρείο του ΙΚΑ και το κτηνιατρείο Μυγδονίας, σειρά πήρε το Ταχυδρομικό Γραφείο και φαντάζομαι ακολουθούν και άλλα πολλά, για τα οποία δεν ενδιαφέρεται κανείς».  
Σύμφωνα με τον ίδιο «το γραφείο θα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει ανοικτό με έστω και προσωρινή αποφυγή του λουκέτου και με βοήθεια από όλους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να αναπτυχθεί και να γίνει κερδοφόρο». «Η «Πολιτεία με Όραμα» θα στηρίξει έμπρακτα τη διατήρηση και αναβάθμιση του Ταχυδρομικού Γραφείου Μελισσοχωρίου, παρεμβαίνοντας προς πάσα κατεύθυνση και στην απευκταία περίπτωση, που το γραφείο κλείσει, θα θεωρήσει το κλείσιμο προσωρινό και θα στηρίξει την πρωτοβουλία για ανάληψη της λειτουργίας πρακτορείου από την τοπική κοινότητα, με την προϋπόθεση φυσικά πως θα ξεπερασθούν οι σοβαρές νομικές δυσκολίες», συμπλήρωσε.

Το Ταχυδρομικό Γραφείο Μελισσοχωρίου κινδύνευσε και στο παρελθόν με λουκέτο, ωστόσο οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη διοίκηση του τότε δημάρχου Μυγδονίας, Αστέριου Γαβότση αλλά και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Μελισσοχωρίου απέτρεψαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top