Μήπως είναι αυτό ακριβώς που αντιπροσωπεύει η Χρυσή Αυγή; Ένα κόμμα απρόσωπο;
Τα πρόσωπα χάνουν την μορφή τους γιατί οι πράξεις τους καθοδηγούνται από την πίστη τους στο κόμμα. Αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για τις πράξεις τους, όλες καθοδηγούνται από τις ιδέες τους. Όπως ακριβώς οι χούλιγκαν επιτίθενται στους αντιπάλους χωρίς λόγο μόνο και μόνο επειδή είναι «οι άλλοι».
Στην Χρυσή Αυγή και στον χουλιγκανισμό, δεν χρειάζεται να είσαι «εσύ». Οι πράξεις σου καθορίζονται από την "ομάδα". Δυστυχώς αυτή τη φορά οι πράξεις σου καθορίζουν και το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας. Ο χουλιγκανισμός πιο επικίνδυνος από ποτέ.
Η Χρυσή Αυγή, συλλαμβάνεται, αλλά άφησε ελεύθερα ανεξέλεγχτα πλοκάμια να σπέρνουν τρομοκρατία και να καταστρέφουν ασύστολα ιδιωτικές περιουσίες.

Χαραγμένα με βαθιές πληγές που άφησε η βίαιη οργή του ανεγκέφαλου ''χούλιγκαν'' (το δικό μου, του άντρα μου και του αδερφού) αντικρύσαμε Κυριακή πρωί τα πολύτιμα αμαξάκια μας, αυλακωμένα περιμετρικά, με τη σβάστικα κεντημένη στο καπό και λες και...


 δεν καταλάβαμε το...υπονοούμενο δεν παραλείψανε και την ''τζίφρα'' τους: ''ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ''.
Γιατί αυτή η βέβηλη ενέργεια;σε απλούς αθώους πολίτες;Σε τί φταίξαμε; Ίσως στην ανοχή μας που επιτρέψαμε τον φασισμό να στργγυλοκαθήσει στο σαλόνι μας και να τρυπώσει, γεννώντας φόβο στο μυαλό μας!

Στην  Πολιτεία του Πλάτωνα κυριαρχούσαν οι αρετές της Σοφίας, της Ανδρείας, της Σωφροσύνης και της Δικαιοσύνης.
Τί κι αν βρισκόμαστε στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία; εν έτη 2013, οι αρετές, παζαρεύονται και δίνουν τη θέση τους στο μίσος, την αδικία, την χειροδικία. Άλλωστε σε μία πολιτεία όπου απουσιάζει η σοφία και η δικαιοσύνη, επόμενο είναι οι πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και να πράττουν κατά το δοκούν.
 Όλα αυτά τα περιστατικά που διαδέχονται το ένα το άλλο, αποδεικνύουν τραγικά την ουσιαστική κατάλυση των θεσμών και των νόμων.



Ντίνα Μαρκοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top