Του Κώστα Αραμπατζή
Υλικά για 6
άτομα:
Για τα
ρολλάκια:
6 τεμάχια στήθος κοτόπουλο
200 γρ.
λιαστή ντομάτα
6-8 μεγάλα
φύλλα φρέσκο σπανάκι
200 γρ.
γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε μικρά μπαστουνάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο σπάγκο
για το τύλιγμα
Για την
γαρνιτούρα:
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
2 κόκκινες
πιπεριές
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τα
φιλέτα μας στον πάγκο της κουζίνας μας και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Στη
συνέχεια τοποθετούμε πάνω στα φιλέτα διαδοχικά ένα φύλλο σπανάκι την λιαστή
ντομάτα και τέλος την γραβιέρα ( φώτο 1).
Στη συνέχεια
τυλίγουμε τα ρολλάκια με τον σπάγκο προσέχοντας να μην μας ανοίξουν και τα
τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρώς (φώτο 2).
Ψήνουμε
στους 220 οC για
40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και
άλλα 40 λεπτά ανοιχτά για να ροδίσουν.
Μόλις γίνουν
περιμένουμε να κρυώσουν περίπου 20 λεπτά και ύστερα αφαιρούμε τον σπάγκο και τα
κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Γαρνιτούρα:
Κόβουμε την
μελιτζάνα και το κολοκύθι σε μεγάλες φέτες περίπου 8 χιλιοστά (φώτο 3) και τις
πιπεριές σε παραλληλόγραμμα κομμάτια περίπου 5 χ 5 cm.
Αφού
λαδώσουμε και αλατοπιπερώσουμε τα λαχανικά μας τα ψήνουμε στη σχάρα για περίπου
μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε
τα ρολλάκια μαζί με τα λαχανικά όπως τις φώτο παρακάτω και αν θέλουμε
συνοδεύουμε με πέστο από βασιλικό η σπανάκι.
Κόστος
περίπου 3.5 ευρώ στη μερίδα.
Πρόταση σερβιρίσματος
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου