Αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες
που οδήγησαν στην ακύρωση του σχεδιασμού
και απόπειρα για «καπέλο» 3 εκατ. ευρώ
σε βάρος των πολιτών!

Με απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες και παραμονές των δημοτικών εκλογών, ο απερχόμενος Δήμαρχος της Καλλιθέας Δημήτριος Σαραμάντος επιχείρησε να ξεκινήσει τις μελέτες για την επέκταση του σχεδίου πόλης, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης. Πλην όμως:
1. Δεν υπήρχε δημοσιευμένο σε ΦΕΚ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
2. Υπερκοστολόγησε την προεκτίμηση αμοιβής της μελέτης κατά τρία εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα από 6 σε 9 εκατ. ευρώ.
3. Έκρυψε από τον κόσμο ότι η δαπάνη των 6+3 εκατ. ευρώ επρόκειτο να μετακυλιστεί στην πλάτη των ιδιοκτητών, αφού δεν είχε διασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους, ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες.
 Το αποτέλεσμα των παρατυπιών αυτών ήταν να ασκηθούν κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας ενστάσεις από είκοσι και πλέον μελετητικά γραφεία, γεγονός πρωτόγνωρο στα χρονικά της αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη τη χώρα.
 Τελική συνέπεια όλων αυτών ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας -θέλοντας να προασπίσει τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστότητας- να προχωρήσει στην ακύρωση όλων των παράτυπων και ύποπτων ενεργειών του απερχόμενου Δημάρχου.
Κάθε σκεπτόμενος πολίτης μπορεί πολύ εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του…

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Σύγχρονη Εποχή – Ισότιμες Κοινωνίες» για την εκλογική περιφέρεια της Καλλιθέας

Αποστολίδης Θεόδωρος
Γκότση Μηνιωτάκη Κλειώ
Μαρμαρίδης Τηλέμαχος
Μουρατίδης Γιώργος
Μπάρη Σταυρούλα
Ντότση Λίνα
Σπυρόπουλος Δημήτριος
Τερζής Χρήστος
Τσαλίδης Σταύρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top