ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1.11.2010



Η αδήριτη ανάγκη για αλλαγή, μαζί με την έκφραση εμπιστοσύνης στο συνδυασμό «Κοινωνία Πολιτών», αναδείχθηκαν και πάλι από τους πολίτες του νέου δήμου Ωραιοκάστρου, αυτή τη φορά στην προεκλογική ομιλία της υποψήφιας δημάρχου του νέου δήμου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Πολιτών», Χριστίνας Αλίρης στο Μελισσοχώρι του δήμου Μυγδονίας.
«Θα αφήσουμε το νέο δήμο Ωραιοκάστρου σε αυτούς που μας κληροδοτούν συνολικό χρέος μεγαλύτερο των 10 εκ. ευρώ; Σε αυτούς που αναγκάζουν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε κτήρια ακατάλληλα; Σε αυτούς που άφησαν τον τόπο μας χωρίς στοιχειώδεις υποδομές;», τόνισε η επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών», προκαλώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των πολιτών του Μελισσοχωρίου που γέμισαν χθες το βράδυ την αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού.
Παρ’ όλο που απέτυχαν οικτρά, όπως τόνισε η Χριστίνα Αλίρη, οι απερχόμενοι δήμαρχοι ζητούν εκ νέου την ψήφο των πολιτών, κάνοντας «το μαύρο άσπρο», στηριζόμενοι στα ισχυρά, αδίστακτα, πελατειακά δίκτυα που έχουν συγκροτήσει, ανά περιοχή. Ενώ, ταυτόχρονα, προβαίνουν σε προκλητικές δαπάνες που δε συνάδουν με την οικονομική κρίση την οποία περνά η χώρα μας.
Αναφερόμενη στα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής, ο κατάλογος των οποίων δεν έχει τέλος η κ. Αλίρη μίλησε ειδικότερα για το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο στην περιοχή του Μελισσοχωρίου και την ανάγκη νέας μελέτης για την περιφερειακή οδό, την απουσία αποχετευτικού, που εξαγγέλθηκε τον Απρίλιο του 2006, όπως και αγωγών όμβριων υδάτων. Επίσης, το ακατάλληλο για πόση νερό, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, άφησε εγκληματικά ασυγκίνητη την απερχόμενη διοίκηση του Αστέριου Γαβότση. «Στα οκτώ χρόνια, ο δήμος Μυγδονίας απέδειξε, δυστυχώς, ότι δεν έχει όραμα και για το πλέον σοβαρό ζήτημα, τη σχολική στέγη. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο Μελισσοχώρι, λειτουργεί σχολείο σε ενοικιασμένο πρώην βιομηχανικό χώρο, σε αίθουσες χωρισμένες πρόχειρα με γυψοσανίδες, κ.α.», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Αλίρη, αναφερόμενη στον νυν δήμαρχο Μυγδονίας και συμπλήρωσε ότι «η αμέλεια, η αδιαφορία, η απουσία και η διοίκηση μέσω κλινικής και μέσω Καλαμαριάς, έχει αυτά τα αποτελέσματα».
Αλλά και για τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα του νέου δήμου Ωραιοκάστρου, η «Κοινωνία Πολιτών» έχει συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτονόητη ενέργεια, όπως είπε η κ. Αλίρη, είναι η άμεση παρέμβαση στο ζήτημα του ΤΙΤΑΝ, την επομένη των εκλογών, με στόχο τη συμμόρφωση του εργοστασίου με τους οικολογικούς κανόνες και τη λειτουργία του με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.
«Την επομένη των εκλογών θα βάλουμε τάξη πρώτα απ’ όλα στα οικονομικά του νέου δήμου, θέτοντας παράλληλα σε άμεση εφαρμογή το πρόγραμμά μας, αξιοποιώντας και ευρωπαϊκά κονδύλια. Θα τα καταφέρω γιατί έχω πολύ καλούς συνεργάτες, που δεν τους έφερα από την Καλλιθέα…. Έχουμε πρόγραμμα που μου επιτρέπει να διατηρώ το δικαίωμα να σας κοιτώ στα μάτια και στο μέλλον. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρη ότι θα μας εμπιστευτείτε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου», κατέληξε η Χριστίνα Αλίρη.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top