Αποσπάσματα από την συμμετοχή του Περιφερειακού συμβούλου Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου,στην εκπομπή του Βαγγέλη Στολάκη,στο Ράδιο Γνώμη.





  
Την ανάγκη να κλείσει άμεσα η εκτεταμένη περίοδος ακυβερνησίας της χώρας, αλλά και την υψίστης σημασίας απόφαση,για την συμμετοχή όλων των κομμάτων στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας επεσήμανε ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος. 

  

Είναι γνωστό ότι μας χωρίζουν εκατομμύρια πράγματα. Από ιδεολογίες μέχρι και πρακτικές. Ένα πράγμα όμως μας ενώνει η Ελλάδα. Και με αυτό το δεδομένο πρέπει να συμπλεύσουμε.

  Μαζί με το βήμα της κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, πρέπει και να δώσουμε ένα τέλος στην εποχή της μεταπολίτευσης που «πνέει τα λοίσθια» αν δεν έχει ήδη τελειώσει στο μυαλό της κοινής γνώμης. 


Ξεκινάει μια νέα εποχή για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα,
Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε. Μας πρόσφερε αρχικώς τεράστιο έργο με την εδραίωση της...
 δημοκρατίας και την απελευθέρωση των ιδεολογικών «πιστεύω» του κόσμου (δεν χρειαζόμαστε πια πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να είμαστε αποδεκτοί στην κοινωνία) αλλά από κει κ πέρα με την ψεύτικη ευμάρεια, την ανάπτυξη με δανεικά και την εδραίωση του πλαστικού χρήματος στην καθημερινότητά μας έφτασε στην πλήρη παρακμή της.
Τώρα πλέον είναι η ώρα για μια νέα εποχή, χωρίς κοκορομαχίες, χωρίς ξύλινη γλώσσα, χωρίς κομματικές κορώνες, αλλά με διάθεση για συνεργασία και χτίσιμο της Νέας Ελλάδας στην μετά- μνημονιακή εποχή.   

Ο δεκαετής ορίζοντας των νέων μέτρων, θα αλλάξει ριζικά την Ελλάδα, ο ανήφορος θα είναι μεγάλος και μόνο οι ικανοί θα επιβιώσουν.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι,τουλάχιστον να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα για τα παιδιά μας. Δεν θα ήθελα με τίποτα να με κοιτάξει το παιδί μου στα μάτια και να με ρωτήσει εγώ τι έκανα για την χώρα από όποιο πόστο κι αν την υπηρετώ.

Είναι γεγονός αδιαπραγμάτευτο,ότι η γενιά μας θα υποφέρει τα πάνδεινα. Γιατί η δημιουργική γενιά της χώρας, η πιο σπουδαγμένη, η πιο μορφωμένη, αυτή με τα περισσότερα εφόδια αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Να κοιτάξει στο εξωτερικό να φύγει από τη μιζέρια και την κατάθλιψη που έχει φέρει το Μνημόνιο στη χώρα.

Με την κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα αλλάξει άμεσα κάτι για την κοινωνία, η οποία βράζει. Δεν θέλει εκλογές, αυτές τις δοκίμασε πολλές φορές και δεν σώθηκε. Μόνο οι κομματικοί στρατοί θέλουν ή δεν θέλουν εκλογές. Αυτοί που θα μοιραστούν την εξουσία. Θέλει ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ. Και αυτό θέλει χρόνο για να αλλάξει και να το εμπιστευτεί ο κόσμος.

Το χειρότερο όλων είναι να μην έχουμε διδαχθεί από την Ιστορία και να πάμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα προσφέρει στην ουσία τίποτα και θα φέρει τη χώρα σε μια τετράμηνη πολωτική προεκλογική περίοδο.

Αυτή η νέα νοοτροπία λοιπόν, είναι που μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Και εμείς οι νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να είμαστε εκφραστές του νέου , του καινούριου, να είμαστε οδηγοί της καινοτομίας. Η νέα νοοτροπία είναι μονόδρομος για όλους όσους πιστεύουν στην Ελλάδα του μέλλοντος, στην διαφορετική Ελλάδα. 

Για έναν τόπο σύγχρονο , ευρωπαϊκό, που στέκεται στα δικά του πόδια και όχι στα ψεύτικα και στα δανεικά. Αυτόν τον τόπο θέλουμε να υπηρετήσουμε, αυτές τις κοινωνίες να αγκαλιάσουμε στην μετά-Μνημόνιο εποχή.

Χρειαζόμαστε άμεσα ένα μοντέλο ανάπτυξης που δεν παράγει ελλείμματα και βάρη, που είναι κερδοφόρο, ποιοτικό, ανταγωνιστικό και πάνω από όλα ελληνικό. Γιατί ο Έλληνας δεν έχασε το γονίδιο που τον έκανε να ξεχωρίζει ανά τους αιώνες.

Αυτή η «χωρίς λεφτά» εποχή, χρειάζεται μυαλό. Και δόξα τω Θεό, οι Έλληνες έχουμε μπόλικο. Καιρός είναι να το αξιοποιήσουμε…

Εμείς όπως κάναμε μέχρι τώρα,είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να κάνουμε θυσίες. Αναγνωρίζουμε τις ανάγκες για μεταρρυθμίσεις και ζητούμε να εφαρμοστούν άμεσα, αρκεί αυτές να εφαρμόζονται με τον σωστό τρόπο και  την σωστή σειρά. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης σε τούτο τον πόλεμο για την οικονομική διάσωση μας και παράλληλα για  το νοικοκύρεμα της χώρας.

Η Ελλάδα μας οφείλει και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η γενιά μας αξίζει να ζήσει όσα ονειρεύτηκε. Δεν μπορεί κανένας να μας απαγορέψει όσα σε άλλες χώρες φαντάζουν αυτονόητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top