Στα 2,5 ευρώ θα πωλείται φέτος η λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα, μειωμένη δηλαδή σε σχέση με την περσινή τιμή που ήταν 3 ευρώ, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος μετά τη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αρτοποιών. Δήλωσε επίσης ότι μειώσεις γίνονται και στην τιμή του ψωμιού, ήδη από τον περασμένο μήνα σε αρκετά αρτοποιεία.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος ζήτησε από τους εκπροσώπους των αρτοποιών τη μείωση των τιμών του...


 ψωμιού λόγω της ισχυρής μείωσης των τιμών των αλεύρων, αλλά οι αρτοποιοί από την πλευρά τους πρόβαλαν αιτιάσεις για το ότι δεν έχει μειωθεί η τιμή με ταχείς ρυθμούς διότι μειώθηκε μεν το αλεύρι αλλά έχουν αυξηθεί άλλα λειτουργικά έξοδα με σημαντικότερη αύξηση αυτή στα εργατικά.
Ο κ. Βλάχος επεσήμανε ωστόσο ότι βάσει της τιμής των αλεύρων σήμερα, «μπορεί σιγά - σιγά να υπάρξει κάμψη στις τιμές. Ήδη, σε πολλά αρτοποιεία φαίνεται ότι υπάρχει μείωση, αλλά θα έλεγα ότι μπορεί να γενικευθεί και θα έλεγα ότι μπορεί να φτάσει τα 10 λεπτά (στο χωριάτικο)».
Ο υφυπουργός τόνισε ότι η αγορά είναι ελεύθερη και δεν μπορεί το υπουργείο ούτε οι αρτοποιοί να προτείνουν τιμή που θα εφαρμοστεί από όλους τους αρτοποιούς. «Επιστήσαμε ωστόσο την προσοχή σε όλους και επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, είναι η στιγμή που πρέπει ο καθένας από μας να αναλάβει το μερίδιο της κοινωνικής του ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας'» δήλωσε.
«Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και οι αρτοποιοί δεν θα είναι αδιάφοροι, όπως έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα. Ήδη από τον περασμένο μήνα υπάρχουν σε αρκετά σημεία μειώσεις στις τιμές άρτου - αρτοσκευασμάτων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των αρτοποιών κ. Μούσιος.
«Το ψωμί αν κάνετε ρεπορτάζ στις γειτονιές της Αθήνας θα το βρείτε και 60 και 70 και 80 λεπτά. Αν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να καθοδηγεί 15.000 αρτοποιούς, αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θαύμα»σημείωσε επίσης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, για το θέμα των τιμών στο ψωμί διενεργεί έρευνα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top