Στον... ύπνο πιάστηκαν οι κάτοικοι της Ευκαρπίας, οι οποίοι μετά από πέντε εβδομάδες κατάληψης στον χώρο του υπό κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ειδοποιήθηκαν ότι συνεργεία της κατασκευάστριας εταιρείας άρχισαν τα ξημερώματα και πάλι τις εργασίες, παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ.Η κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στο έργο ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στον χώρο πάνω από 250 άτομα, απαιτώντας να σταματήσουν...

 οι εργασίες.
Στον υπό κατάληψη ΣΜΑ επικράτησε για αρκετή ώρα ένταση μεταξύ κατοίκων και εργαζομένων της εταιρείας, που όμως εκτονώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί με την αποχώρηση των συνεργείων. Οι καταληψίες, που φάνηκε ότι... χαλάρωσαν την περιφρούρησή τους τις τελευταίες μέρες, ενοχλήθηκαν κυρίως από την παρουσία των ΜΑΤ που βρέθηκαν στον χώρο από τα ξημερώματα και όχι από την απόπειρα του εργολάβου να συνεχίσει τις εργασίες. Οι αστυνομικές δυνάμεις πάντως δεν είχαν σκοπό να επέμβουν, αλλά να περιφρουρήσουν τις εργασίες, για τη συνέχιση των οποίων δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα. Μάλιστα η αστυνομία σχηματίζει ήδη δικογραφία για παράνομη κατάληψη του χώρου.
«Η παρουσία της αστυνομικής δύναμης ήταν αναμενόμενη, ωστόσο αυτό δεν θα αποτρέψει τον αγώνα μας, τόνισε το μέλος του Δικτύου Συλλόγων και Φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά του ΣΜΑ Μιχάλης Σπάσος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι κάτοικοι δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τη συνέχιση των εργασιών, τουλάχιστον μέχρι και τις 4 Απριλίου, οπότε εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα του δήμου Παύλου Μελά και της επιτροπής κατοίκων Ευκαρπίας που ζητούν την οριστική παύση των εργασιών.

Κατάληψη της περιφερειακής οδού 
Η χθεσινή προσπάθεια συνέχισης των εργασιών από την κατασκευάστρια εταιρεία συσπείρωσε ακόμη περισσότερο τους κατοίκους, οι οποίοι σήμερα προχωρούν σε κατάληψη της περιφερειακής οδού στον κόμβο Ευκαρπίας, η οποία έχει προγραμματιστεί στις 2.30 το μεσημέρι. Και χθες πάντως, αμέσως μετά την αποχώρηση του εργολάβου, οι καταληψίες του ΣΜΑ μαζί με άλλους κατοίκους της Ευκαρπίας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του πρώην δήμου, καλώντας τους πολίτες να αντιδράσουν δυναμικά ενάντια στο έργο του σταθμού απορριμμάτων.
Από την πλευρά της η διοίκηση του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι η κατάληψη δεν μπορεί να συνεχιστεί και γι’ αυτό είναι θέμα ημερών να υποβληθούν οι πρώτες αγωγές εναντίον όσων παρεμποδίσουν το έργο.

Της Φανής Σοβιτσλή
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top