Από τον καινούριο χρόνο αρχίζουμε να σας παρουσιάζουμε κάθε εβδομάδα και ένα φαγητό με φαντασία και μεράκι εμπνευσμένο από την Γαλλική κουζίνα με Βελγική πρακτική και Ελληνική φαντασία.Θα σας φτιάξουμε λοιπόν διάφορες νοστιμιές όπως, Σικορέ, Καρμπονάτ Φλαμάν, Χοιρινό Μουσταρδάτο, Ρατατούιγ, Κόκκορα η Κότα Στιφάδο, και  άλλες πολλές νοστιμιές που θα μας γεμίσουν το στομάχι και θα ξεχασουμε την κρίση.Αρχίζουμε λοιπόν σήμερα με το νοστιμότατο φαγητό...



 κατσικάκι κρασάτο φρικασέ.

Κατσικάκι κρασάτο φρικασέ.
Υλικά
1,5 κιλό κατσικάκι.
1 κιλό χόρτα μαρούλια η αντίδια κατά προτίμηση.
2 κρεμμύδια.
1 ποτήρι λευκό κρασί.
1/2 ματσάκι άνηθο.
1 αυγό.
1 λεμόνι.
Αλάτι-πιπέρι-λάδι.

Τρόπος παρασκευής

 Πλένουμε λίγο το κρέας



 Ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί στην χύτρα με λίγο λάδι.


Παίρνουμε 2 κρεμμύδια...


και τα ψιλοκόβουμε.



 Όταν τσιγαριστεί το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι.


 Το σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί λευκό.


 Συμπληρώνουμε λίγο νερό.


 Κλείνουμε την χύτρα...


 και ρυθμίζουμε το ρολόι να βράσει 20 λεπτά.


 Ανοίγουμε την κατσαρόλα όταν γίνει και ρίχνουμε αλάτι...


 ... πιπέρι...


 ... τα χόρτα...


 ... και λίγο νερό.


 Τα βράζουμε για 5 λεπτά.


 Ετοιμάζουμε τα υλικά για το αυγολέμονο.


 Χτυπάμε πρώτα το ασπράδι μέχρι να πήξει, κατόπιν ρίχνουμε τον κρόκο και αφού το χτυπήσουμε καλά ρίχνουμε σιγά σιγά το λεμόνι.




Ρίχνουμε τον άνηθο στο φαγητό και το ανακατεύουμε.


 Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από την χύτρα στο αυγολέμονο...


...και το χτυπάμε καλά.


 Το αδειάζουμε στην χύτρα και το ανακατεύουμε.


 Σερβίρουμε στο πιάτο.

Νίκος Παζαΐτης
Email: pazaitis@hotmail.gr
   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top