Τους Προέδρους των Συνεταιρισμών παραγωγής ρυζιού Χαλάστρας κ.κ. Καμπούρη Αχιλλέα και Κουϊμτζή Λεωνίδα και Αδένδρου κ. Φωτεινό Ευθύμη, καθώς και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης κ. Τσιχήτα Χρήστο, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών της Δυτικής Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους εξ αιτίας της αδυναμίας διάθεσης της παραγωγής τους.
Ως γνωστό η φετινή παραγωγή ρυζιού δεν μπορεί να διατεθεί εξ αιτίας κυρίως της αθρόας εισαγωγής ρυζιού χωρίς δασμούς από Χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και της ματαίωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του επισιτιστικού προγράμματος διανομής ρυζιού για το έτος 2013.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να γίνουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις από τον Βουλευτή και από την πλευρά τους μέσω ΠΑΣΕΓΕΣ και να συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να βρεθεί λύση.
Διαφορετικά τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχει λόγος καλλιέργειας ρυζιού αφού δεν θα μπορεί να διατεθεί στις αγορές. Οι κάτοικοι των περιοχής θα βρεθούν σε αδιέξοδο αφού στα συγκεκριμένα εδάφη δεν μπορεί να καλλιεργηθεί κανένα άλλο προϊόν, ενώ η Χώρα θα χάσει μία δυναμική καλλιέργεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top