ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ




Σικάγο, Μάης του 1886:

« Αν σας περνάει η ιδέα στα σοβαρά πως με τις κρεμάλες σας μπορείτε να σταματήσετε τον αγώνα εκατομμυρίων εργατών, που και γονατισμένοι από την καταπίεση εξεγείρονται, είστε, μα την αλήθεια, φτωχοί τω πνεύματι. Να περιμένετε το τέλος. …Θα ‘ρθει μια εποχή που η σιωπή μας στον τάφο θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζεται σήμερα» Απολογία Σπαϊς.


1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης, τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος.

Διδασκόμαστε από την αιματοβαμμένη θυσία των πρωτοπόρων της εργατικής τάξης, από το Σικάγο το 1886, στη Θεσσαλονίκη το 1936 και τους 200 Κομμουνιστές της Καισαριανής το 1944, έως και σήμερα, από κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα της εργατιάς σε όλο τον κόσμο, ότι τίποτα δε κερδίζεται χωρίς οργάνωση και αγώνα, χωρίς κίνημα ταξικό, ρήξης και ανατροπής.

Τίποτα δε χαρίστηκε στην εργατική τάξη από καμία κυβέρνηση της εξουσίας των αφεντικών. Η ιστορία γράφεται με πάλη τάξης απέναντι σε τάξη και όχι με τη στήριξη όσων συνευρίσκονται με το ΣΕΒ, παλιών και νεόκοπων σωτήρων, προσκυνητών και υπηρετών των μονοπωλίων και της ΕΕ.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. Στέλνουμε βροντερό μήνυμα.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Δεν χαμηλώνουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας, δεν αποδεχόμαστε τη λογική του μικρότερου κακού, δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας κάθε φορά στους στόχους κερδοφορίας των εκμεταλλευτών μας. Δεν δεχόμαστε τίποτα ως τετελεσμένο, την εφαρμογή όσον ψήφισαν και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Η υποταγή, η ταξική συνεργασία, ποτέ δεν έλυσε κανένα πρόβλημα για τους εργάτες, πάντα οδηγούσε σε μεγαλύτερα βάσανα.

Κριτήριο για εμάς είναι η ικανοποίηση των σύγχρονών αναγκών μας με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας, του πλούτου που παράγουμε.




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10.30



© 2014 Microsoft
Όροι
Προστασία προσωπικών δεδομένων και cookies
Προγραμματιστές
Ελληνικά





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top