Δελτίο τύπου, 24-4-2014.











Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση αλλά και ο ενθουσιασμός των ψηφοφόρων κατά τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση που βρίσκεται στο κέντρο του Ωραιοκάστρου. Περισσότεροι από 800 συνδημότες μας παρευρέθηκαν για να δηλώσουν τη στήριξη τους στην παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μία πολύ θερμή ατμόσφαιρα.


Αμέσως μετά τον αγιασμό ο υπ. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ομιλία του παρουσίασε ένα μέρος του προγράμματος της Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης που θα εφαρμόσει ως νέα διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου.


“Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι κοινωνική πολιτική αυτή την στιγμή στον Δήμο μας δεν υπάρχει! Πρωτοβάθμια περίθαλψη, Παροχή Φαρμάκων, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικά Ιατρεία είναι κοινωνικές υπηρεσίες που δεν υπάρχουν ή πρόκειται να καταργηθούν. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοποριακά προγράμματα όπως:


• Η απαλλαγή από την καταβολή Δημοτικών Τελών των οικογενειών που έχουν δύο προστάτες ανέργους.


• Η μείωση σε ποσοστό 50% των Δημοτικών Τελών σε οικογένειες που έχουν έναν προστάτη και ένα ή δύο προστατευόμενα μέλη άνεργα.


• Η απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για τις επιχειρήσεις που θα μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στον Δήμο Ωραιοκάστρου και θα απασχολήσουν εργαζόμενους από το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας του Δήμου, όπως και για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις εντός των ορίων του Δήμου που θα προσλάβουν άνεργους δημότες σε ποσοστό 50% του συνόλου των εργαζομένων τους.


• Ιατρική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων δημοτών και των παιδιών που λόγω της κρίσης έχουν χάσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα τους. Θα προκαλέσουμε μειοδοτικό διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετέχουν όλες οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, έτσι ώστε να πετύχουμε το χαμηλότερο δυνατό κόστος παροχής ιατρικών εξετάσεων.


Αυτές είναι δεσμεύσεις και θα είναι άμεσα υλοποιήσιμες μόλις αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου”, είπε ο επικεφαλής της Δύναμης Δημιουργίας – Νέα Πρόταση και συνέχισε λέγοντας: « Η διοίκησή μας θα είναι ανθρωποκεντρική προσανατολισμένη στην ουσιαστική στήριξη όσων δοκιμάζονται από την κρίση. Προτεραιότητες μας είναι όπως:



• Η δημιουργία χώρων πολιτισμού και άθλησης.


• Η αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους.


• Η διαρκώς ανοιχτή γραμμή με τους Δημότες και όχι με λαϊκές συνελεύσεις δέκα μέρες πριν τις εκλογές.


• Η χρήση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.


• Η διαφάνεια στη διαχείριση.


• Η στήριξη της τοπικής αγοράς με έργα υποδομής και προβολή.


• Η εκμετάλλευση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας.


Όλα αυτά είναι θεματικές ενότητες - δεσμεύσεις του προγράμματος μας. Έχουμε την εμπειρία να σχεδιάσουμε μεγάλα έργα και την τεχνογνωσία να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε κάθε μία Δημοτική ή Τοπική ενότητα που απαρτίζει τον Καλλικρατικό Δήμο αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο απερχόμενος Δήμαρχος άφησε τον τόπο μας να ρημάξει. Τόσα χρόνια αδιαφορίας, απραξίας, κακοδιαχείρισης και απευθείας αναθέσεων είναι πολλά. Ο τόπος δεν αντέχει ούτε μια στιγμή απραξίας, ούτε ένα λεπτό αδράνειας. Θα καθόμαστε θεατές των εξελίξεων για ακόμα πέντε χρόνια;”


Κλείνοντας την ομιλία του ο υπ. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου υπογράμμισε ότι : “ Οι εκλογές αυτές θα πρέπει να είναι μια σαφής τοποθέτηση από τον καθένα μας για το μέλλον. Η κοινωνία του Ωραιοκάστρου θέλει ανανέωση σε πρόσωπα, διαφάνεια στην διαχείριση, εμπειρία στη διοίκηση, καλή γνώση των προβλημάτων και των λύσεων αποδοτικότερη ροη χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο Συνδυασμός μας Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση μπορεί να τα προσφέρει όλα. Σας καλώ όλους να ενισχύσετε την προσπάθειά μας.”


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου, ο τ. Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μπάτος, η κ. Κατερίνα Υφαντίδου, ο κ. Παναγιώτης Ισχνόπουλος, η κ. Χρυσούλα Ανδρεάδου, ο κ. Αστέριος Μπάτος, κ.ά. Επίσης παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα, Σωτήρης Μπάτος, Έφη Βασιλειάδου, Θεοφάνης Παπάς, Χριστίνα Κελεσίδου.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top