Ας είμαστε ειλικρινείς. Στο δημόσιο βίο και στην πολιτική δεν υπάρχει παρθενογένεση, όσο και αν κάποιοι το επικαλούνται. Άλλωστε ζητούμενο είναι η κομματική χειραφέτηση και όχι η από-πολιτικοποίηση των πάντων.

«Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει… μπλε.»

Έτσι και στο Δήμο Ωραιοκάστρου έχουμε τρεις υποψηφιότητες που αναφέρονται σε συγκεκριμένο χώρο. Αντιπροσωπεύουν το παλιό, το γνωστό, το φθαρμένο, το χρεοκοπημένο. Τα ίδια πρόσωπα ανακυκλώνουν τον εαυτό τους και, αναδιατάσσοντας τις συμμαχίες τους, προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατηθούν στο προσκήνιο. Ενώ, κάποιοι διάδοχοι προσπαθούν να τρυπώσουν στο κόλπο. Οι ίδιες παλαιοκομματικές τακτικές. Οι ίδιες νοοτροπίες. Οι ίδιες προτάσεις. Η κατάσταση θυμίζει παρασκευή κοκτέιλ. Αν αναμείξει κανείς τα ίδια ποτά, σε ό, τι ποτήρι και να σερβίρει, το ίδιο κοκτέιλ θα πιεί. Άλλωστε με τα υλικά του παρελθόντος δεν μπορείς να χτίσεις ένα διαφορετικό μέλλον.

Τώρα έχεις επιλογή! «Αλληλεγγύη – Ανατροπή»!

Έχεις την επιλογή του νέου, του φρέσκου, του άφθαρτου, του ελπιδοφόρου! Έχεις την επιλογή ενός εναλλακτικού μοντέλου διοίκησης και ανάπτυξης με κοινωνικούς όρους και επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Έχουμε βάλει δύο μεγάλα στοιχήματα:

Το πρώτο είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Να δημιουργήσουμε δομές αλληλεγγύης για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Χωρίς συγκροτημένη κοινωνία δεν μπορούμε να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο.

Το δεύτερο είναι η εφαρμογή ενός εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξης. Η ανάπτυξη σημαίνει χρήματα και επενδύσεις, όμως πλέον τα χρήματα δεν υπάρχουν. Εμείς μεταθέτουμε το επίκεντρο. Αντιλαμβανόμαστε τον άνθρωπο και το περιβάλλον του σαν αναπτυξιακούς πόρους και στοχεύουμε σε ανάπτυξη με κοινωνικούς όρους. Η οικονομική ανταπόδοση ακολουθεί.

Αξιοποιούμε το ανθρώπινο και κοινωνικό δυναμικό, τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον, με σεβασμό στην αειφορία. Ενισχύουμε την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Δημιουργούμε υποδομές για όμορφους και λειτουργικούς οικισμούς. Δίνουμε λόγο στον πολίτη. Διοικούμε αποτελεσματικά και με διαφάνεια. Ανατρέπουμε το κατεστημένο! Αλλάζουμε! Προχωράμε! Ήρθε η ώρα της ανατροπής!

Κάποτε είχε τεθεί το ρητορικό ερώτημα: «Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;» Εμείς απαντάμε: «Εμείς, εδώ και τώρα!»

Νίκος Πασσιάς

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου

ΔΚΠΩ «Αλληλεγγύη-Ανατροπή»



npassias.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top