Το να είσαι νέος γονιός στο Ωραιόκαστρο αποδεικνύεται μια δύσκολη υπόθεση στην καθημερινότητα και προκαλεί όπως είναι επόμενο ανάμεικτα συναισθήματα απόγνωσης και αγανάκτησης.
Ο δήμος Ωραιοκάστρου ίσως είναι από τους μοναδικούς δήμους στην Ελλάδα που δεν έχει ούτε μια παιδική χαρά σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας που προβλέπονται. Και δεν είναι ότι στερούνται οι ελάχιστες παιδικές χαρές το αντικραδασμικό δάπεδο, αλλά έχουν μετατραπεί με την αδιαφορία της διοίκησης σε εστίες επικινδυνότητας με τα κατεστραμμένα παιχνίδια και σε εστίες σκουπιδιών με τα απορρίμματα να κατακλύζουν μονίμως τις παιδικές χαρές. Η  προεκλογική ανάπλαση  πάρκων της απερχόμενης διοίκησης ούτε  απομάκρυνε τα κατεστραμμένα παιχνίδια ούτε επισκεύασε τα ήδη υπάρχοντα. Επίσης, με εξαίρεση το πάρκο στο Κονταξοπούλειο που είναι μεγάλο, οι υπόλοιπες μικρές παιδικές χαρές θα μπορούσαν άνετα με καλή διαχείριση κονδυλίων να συντηρηθούν και να καλυφθούν τα περιορισμένα τ.μ τους με ασφαλές αντικραδασμικό δάπεδο. Ειδικά για το πρόβλημα των σκουπιδιών μέσα στα πάρκα η διοίκηση όφειλε να δείξει ευαισθησία απέναντι στην παιδική υγεία κινητοποιώντας το τμήμα καθαριότητας να αδειάζει  συχνότερα τα ξεχειλισμένα καλαθάκια.   Η έλλειψη πεζοδρομίων και parking  υποχρεώνει τις «ηρωίδες»  μάνες να κάνουν σλάλομ με τα καρότσια ανάμεσα στα παρκαρισμένα και  τις κολόνες και να ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα.
Στη σχολική ηλικία τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με το  τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης  σχολικής στέγης και της επικινδυνότητας των  σχολικών αιθουσών. Οι ενοικιάσεις χώρων πρώην super market για νηπιαγωγεία, όπως στο Παλαιόκαστρο ή  το μάθημα σε kibo αντί της σχολικής αίθουσας έρχονται με τον πιο δραματικό και τραγελαφικό τρόπο να αναδείξουν  την ολιγωρία της απερχόμενης διοίκησης ν’ ασχοληθεί επισταμένα με την επίλυση αυτού του προβλήματος.  
Αξίζει ν’ αναφέρουμε την έλλειψη δημοτικής πρόνοιας για  τη διάθεση δωρεάν παιδιάτρου  στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας (ανέργους, πολύτεκνους, ανασφάλιστους ελευθ.επ/τιες) καθώς η σύμβαση του δήμου με τον τελευταίο συμβασιούχο γιατρό αφορούσε μόνο στα μέλη των ΚΑΠΗ κι έληξε πριν δυο χρόνια χωρίς ανανέωση…..
Δυστυχώς η καθημερινή ζωή στο Ωραιόκαστρο παραμένει  ακριβή, δύσκολη και πολλές φορές δυσάρεστη παρά τα προεκλογικά πυροτεχνήματα της απερχόμενης διοίκησης να μας πείσει για το αντίθετο….
Θεωρώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να επιλέξουν οι πολίτες  νέα πρόσωπα εκτός των κυκλωμάτων ρουσφετολογίας  και πελατειακών σχέσεων, ενάντια σε  όλα αυτά που  μας οδήγησαν στην παρακμή και  στην πλήρη απαξίωση του  θεσμού  της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι δύο φορές ανάγκη οι πολίτες να αποφασίσουν την ανατροπή, να τολμήσουν το νέο και το διαφορετικό και  να αφαιρέσουν επιτέλους από τα χέρια των φθαρμένων κι αναποτελεσματικών εκπροσώπων τους, το «προνόμιο»  να ασχολούνται με τα κοινά για το δικό τους συμφέρον σε βάρος του δημοσίου.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top