Η παρέμβαση προ 20μερου του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριου Γαβότση στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη για το πρόβλημα των 100 συμβασιούχων του δήμου Ωραιοκάστρου απέδωσε και δόθηκε επιτέλους λύση. 
Ο κ. Γαβότσης είχε θέσει το θέμα στον κ. Μιχελάκη τον οποίο αφού ενημέρωσε για τη δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων των ΔΗΚΕΩ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση) και ΔΟΠΠΑΩ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης) και του επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του συνδυασμού και των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Μιχελάκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την μη καταβολή των δεδουλευμένων οκτώ μηνών στους συμβασιούχους των δύο δημοτικών επιχειρήσεων και δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα λύση, γεγονός το οποίο συνέβη λίγες ημέρες αργότερα. 
Κακώς επαίρεται λοιπόν η σημερινή διοίκηση του δήμου, η οποία μιλά για «πλήρη δικαίωσή της», όταν επί μήνες αδιαφορούσε και ενέπαιζε τους εργαζόμενους με υποσχέσεις, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η ανακοίνωση των εργαζομένων όπου αναφερόταν ότι: «Η δικαιολογία της δημοτικής αρχής ότι δεν υπογράφει η Επίτροπος (Πάρεδρος) είναι σε λάθος δρόμο. Αν η διοίκηση έπραττε σωστά εγκαίρως και δεν αδιαφορούσε για το αν θα πληρωθούν ή όχι δεν θα υπήρχε το πρόβλημα».
Το θέμα μάλιστα είχε αναδείξει η δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» και ο επικεφαλής της ο οποίος πολλάκις κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αδράνεια. «Η διοίκηση του δήμου όφειλε να βρει λύση, όπως έγινε και στην περίπτωση άλλων δήμων (Πυλαίας-Χορτιάτη, Αιγιαλείας, Κυνουρίας), οι οποίοι κατάφεραν με αποφάσεις που έλαβαν τα αντίστοιχα δημοτικά συμβούλια, να πληρώσουν τους υπαλλήλους», είχε υποστηρίξει ο κ. Γαβότσης και είχε ζητήσει το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί. Τότε ο κ. Γαβότσης είχε αναφέρει ότι θα πρέπει με ομόφωνη απόφαση, να δοθούν τα χρήματα από τα αποθεματικά του δήμου και να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυση του προβλήματος».

Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top