Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι περιμένουν πολλά από εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά, από εμάς που τους υποσχόμαστε ένα καλύτερο αύριο. Απαιτούν ένα καλύτερο περιβάλλον για να ζήσουν. Θέλουν να έχουν το δικό τους δημιουργικό χώρο, καλύτερα σχολεία, περισσότερους χώρους αθλοπαιδιών. Τα νέα ζευγάρια που επιλέγουν αυτό τον τόπο για να ζήσουν, θέλουν καλύτερες υποδομές. Θέλουν καθαρούς χώρους αναψυχής, πάρκα, παιδικές χαρές, θέλουν σχολεία ασφαλή και λειτουργικά. Αποζητούν με μια λέξη το αναμενόμενο, αυτό δηλαδή που κάθε δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει πράξει.
Η απερχόμενη διοίκηση προσπάθησε να δώσει λύσεις, αλλά εξαιτίας της αδυναμίας της να πιέσει και να εκμεταλλευτεί ανάλογα προγράμματα, δεν κατάφερε να εκταμιεύσει τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή έργων ουσίας, όπως σχολικές αίθουσες, χώρους αναψυχής και άθλησης.
Όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε για την αναβάθμιση της σχολικής στέγης, να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε και να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Αξίζουν ισες ευκαιρίες και καλύτερα σχολεία. Η σημερινή πραγματικότητα που θέλει παιδιά και εκπαιδευτικούς εγκλωβισμένους σε παλιά κτήρια και αίθουσες κουτιά, χωρίς εξοπλισμό, πρέπει να πάρει τέλος μ’ έναν μακρόπνοο σχεδιασμό για την σχολική στέγη, ώστε να προλαβαίνουμε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, με την κατασκευή σχολικών κτηρίων με σύγχρονες προδιαγραφές που θα καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε για ν’αποκτήσουμε καλύτερες συνθήκες άθλησης, περισσότερους αθλητικούς χώρους, με γυμναστήρια καλοσυντηρημένα και όχι στέγες που στάζουν με την πρώτη βροχή, με καθαρά αποδυτήρια, με σωστό αθλητικό εξοπλισμό.
Όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε για παιδικές χαρές που θα καλύπτουν τις προδιαγραφές ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα μικρά παιδιά, καθαρές από χόρτα και σκουπίδια, με αλυσίδες που δεν είναι έτοιμες να σπάσουν, με καθίσματα και παγκάκια συντηρημένα, με περίφραξη που θα παρέχει ασφάλεια.
Εμείς, η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ, δεν υποσχόμαστε, αλλά δεσμευόμαστε, γιατί ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, γιατί για εμάς Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, είναι ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ)
Υποψήφια δημοτκή σύμβουλος Ωραιοκάστρου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top