Τους άξονες του πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος της «Πολιτείας με Όραμα», παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου. Ενώπιον δεκάδων δημοτών που δημιούργησαν από νωρίς το αδιαχώρητο, ο κ. Γαβότσης τόνισε πως οι στρατηγικοί στόχοι που έχει θέσει με το πρόγραμμα της η «Πολιτεία με Όραμα» αποβλέπουν στην μετατροπή του Ωραιοκάστρου σε κορυφαίο αστικό προορισμό της Θεσσαλονίκης, στην ανάδειξη της Μυγδονίας σε αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο του δήμου και στην εξέλιξη της Καλλιθέας σε πυλώνα για την ανάπτυξη και την απασχόληση. «Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, θα λάβουμε μέτρα που θα απαντούν σε καίρια σύγχρονα προβλήματα, όπως είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η προστασία του περιβάλλοντος, η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και η δημιουργία υποδομών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γαβότσης και ανακοίνωσε την ανάληψη δράσεων που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ισότητα για όλους. «Αναπτύσσουμε δράσεις που καταπολεμούν την φτώχεια. Δεν νοείται να υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Θα λειτουργήσουμε κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο και θα προσφέρουμε τη λύση των κοινωνικών φροντιστηρίων», επισήμανε ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έχει η «Πολιτεία με Όραμα» για την καταπολέμηση της ανεργίας. «Συνεργαζόμαστε με τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στο δήμο, προσφέροντας μείωση ή απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών σε όσες απασχολούν ντόπιο εργατικό δυναμικό και αξιοποιούμε στο έπακρο το ΕΣΠΑ των προγραμματικών περιόδων 2007-2013 και 2014-2020», δήλωσε με έμφαση ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

«Διοίκηση χωρίς σχέδιο και όραμα για τον τόπο μας»

Επιπλέον, ο κ. Γαβότσης τόνισε πως πρέπει να μπει επιτέλους φρένο στην εγκατάλειψη, τη στασιμότητα και την υποβάθμιση του δήμου, καταγγέλλοντας την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι επί τρεισήμισι χρόνια πορεύτηκε «χωρίς σχέδιο και όραμα για τον τόπο μας». «Οι απευθείας αναθέσεις των όποιων έργων αποτέλεσαν την πεπατημένη της απερχόμενης διοίκησης. Οι παρατυπίες και σε αρκετές περιπτώσεις οι παρανομίες στη λήψη αποφάσεων που έχουμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, αποτέλεσαν τη συνήθη τους πρακτική», σημείωσε ο επικεφαλής της «Πολιτείας με Όραμα» και κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου για απουσία έργων. «Το σύγχρονο ‘γεφύρι της Άρτας’, η πολυδιαφημιζόμενη γέφυρα του Γαλλικού ποταμού στη Νέα Φιλαδέλφεια παρέμεινε για μια ακόμη θητεία στα χαρτιά. Το υπό ανέγερση δημοτικό σχολείο του Μεσαίου δεν ευτύχησε ποτέ να θεμελιωθεί. Επίσης, η απερχόμενη διοίκηση δεν ασχολήθηκε, τόσο με την αποπεράτωση του κεντρικού δρόμου Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να θρηνήσουμε θύματα σε τροχαία ατυχήματα, όσο και με την επέκταση της ρυμοτομίας, καθώς αύξησε τις αντικειμενικές αξίες με συνέπεια οι ιδιοκτήτες γης που μπαίνουν στο νέο σχέδιο να αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους», επισήμανε ενώ έκανε λόγο και για ανεπαρκή οικονομική διαχείριση. «Παρέλαβαν το δήμο με έσοδα για το 2010 της τάξης των 16.233.000 ευρώ ενώ το 2012 τα έσοδα περιορίστηκαν δραματικά στο ποσό των 9.584.000 ευρώ! Αυτό δεν οφείλεται στη μείωση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, όσο στην αδυναμία είσπραξης εσόδων λόγω έλλειψης οργάνωσης των ελεγκτικών αλλά και των εισπρακτικών υπηρεσιών του δήμου», υπογράμμισε ο κ. Γαβότσης και παρατήρησε πως οι οφειλές του δήμου έχουν αυξηθεί κατά 60% από το 2010 μέχρι σήμερα.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου άφησε αιχμές και κατά έτερου διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου Ωραιοκάστρου. «Προβάλλει τον εαυτό του ως νέο και άφθαρτο. Μη σας ξεγελά όμως. Ο εν λόγω υποψήφιος δεν προήλθε από κάποια παρθενογένεση. Επί 16 χρόνια υπήρξε αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου. Ποια σφραγίδα άφησε ως έργο του; Λησμονεί ότι ως αντιδήμαρχος Οικονομικών αλλά και ως μέλος της τότε Οικονομικής επιτροπής, έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε σωρεία απευθείας αναθέσεων έργων; Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ο λαός δεν τον αποδοκίμασε στις τελευταίες εκλογές, μη εκλέγοντας τον δημοτικό σύμβουλο;», αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Γαβότσης. Αναφερόμενος  στην εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου κάλεσε τους δημότες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην «Πολιτεία με Όραμα». «Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν αποφάσεις, με δημιουργικό πνεύμα και όραμα. Απαιτούν διαχειριστές ήθους, ειλικρίνειας, αποτελεσματικότητας, συνέπειας λόγων και πράξεων. Ενωμένοι όπως πάντα, αποφασισμένοι όσο ποτέ, ζητούμε να μας δώσετε την ευκαιρία να σας αποδείξουμε ότι εμείς μπορούμε», τόνισε ο κ. Γαβότσης.            


Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top