Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος και ο συνδυασμός «Ωραιόκαστρο Τώρα!» θέλουμε προεκλογική περίοδο με ηπιότητα και πολιτικό πολιτισμό.
Και αυτό επειδή είναι βαθιά πεποίθησή μας πως μόνο έτσι μπορούν να αναδειχθούν οι προτάσεις και οι απόψεις των υποψηφίων Δημάρχων για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Οι προσωπικές επιθέσεις, οι μέσω του διαδικτύου διακινούμενες ύβρεις και συκοφαντίες, οι εμπρηστικοί λόγοι, η βίαιη γλώσσα, δεν είναι δυνατόν να αντιπροσωπεύουν την τοπική πολιτική ζωή και την ποιότητα των συμπολιτών μας. Αντίθετα, υποτιμούν το Δήμο μας και ευνοούν όλους όσους αντιλαμβάνονται την ενασχόληση με τα κοινά ως μέσο προώθησης ιδιοτελών σκοπών.
Η πολιτισμένη και με δημοκρατικό ήθος αντιπαράθεση προτάσεων και απόψεων είναι επιβεβλημένη περισσότερο παρά ποτέ, ιδιαίτερα σήμερα που ο τόπος ταλαιπωρείται από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση.
Ο οργανωμένος δημοκρατικός διάλογος για τον τρόπο διοίκησης του δήμου μας, το έργο που υλοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, τα προβλήματα των πολιτών και το σχέδιο λύσης τους, είναι ο μόνος δρόμος για να βοηθήσουμε να εκφραστούν σωστά στις κάλπες οι συνδημότες μας.

Για αυτούς τους λόγους, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος και ο συνδυασμός «Ωραιόκαστρο Τώρα» προτείνουμε:

– Τη διεξαγωγή οργανωμένης συζήτησης («ντιμπέιτ») για την αντιπαράθεση και τη σύγκριση των προτάσεων των υποψηφίων Δημάρχων με όρους που θα συμφωνηθούν από κοινού.

– Την άμεση συνάντηση στελεχών των επιτελείων όλων των συνδυασμών, για την συμφωνία πάνω στη διαδικασία του «ντιμπέιτ» και τη συνολική προετοιμασία της συζήτησης.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή από τους άλλους υποψηφίους και ότι οι τελευταίοι θα απεμπλακούν από ενδεχόμενες σκέψεις αποχής από το δημοκρατικό διάλογο, χάριν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας αξίζουν μίας θετικής απάντησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top