ΣΜΑ Ευκαρπίας, καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ, ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ΧΥΤΑ Αγ.Αντωνίου, ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου Σερρών. Λίμνη Κορώνεια, λίμνη Βόλβη, νιτρικά στο νερό της Μυγδονίας, μολυσμένος υδροφόρος ορίζοντας. Εξορύξεις χρυσού σε Σκουριές Χαλκιδικής, Κρούσια Κιλκίς, Χαρωπό, Αγκιστρο Σερρών. Αιολικά πάρκα.
Μας λένε για «πράσινη ανάπτυξη», «διαχείριση απορριμάτων»,  «επενδύσεις που φέρνουν θέσεις εργασίας»…
Στην πραγματικότητα αναπνέουμε, πίνουμε, ζούμε τον περιβαλλοντικό εφιάλτη  που γιγαντώνεται σε όλη την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας,  χάριν των επιχειρηματικών συμφερόντων, σε βάρος της υγείας μας, της ίδιας μας της ζωής
Καλούμαστε όλοι οι ενεργοί πολίτες να παλέψουμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας  αλλά και για την κάλυψη των βασικών αναγκών, για την υπεράσπιση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών, για την χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας.
Για  την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την ανατροπή στην Κεντρική Μακεδονία.
Σας καλούμε στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στον Εύοσμο.
Μαρία Ζαφραντζά-Τσιτάκη                     
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ν. Θεσσαλονίκης
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ




Κεντρική εκδήλωση Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στον Εύοσμο

«Δεν διαπραγματευόμαστε την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής στους καιρούς του μνημονίου»
Ομιλητές:  
Γρηγοριάδης Γιάννης, μηχανολόγος – μηχανικός, υποψ. περιφερειακός σύμβουλος
                 
Καφαντάρη Χαρά, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας
                 
Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Υποψήφια Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, βουλευτής
                                                                    ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης


Στην πλατεία Ευόσμου, Δευτέρα 5 Μαΐου, ώρα 7.00΄μ.μ.



Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1962. Είμαι παντρεμένη με τον Νίκο Τσιτάκη και κάτοικος Δρυμού από το 2005. Είμαι απόφοιτος σχολής  Προγραμματιστών Η/Υ και σχολής σχεδίου. Εργαζόμουν ως λογίστρια έως το 2011, έκτοτε άνεργη.

Συμμετέχω στα κινήματα δράσης  από μαθήτρια, μέλος  του ΚΚΕμ-λ,  της Α/συνέχεια και του Ελληνικού  Κοινωνικού  FORUM. Μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ωραιοκάστρου από την ίδρυσή του και της γραμματείας της Β’ Νομαρχιακής. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Δρυμού και της Αλληλεγγύης για όλους Ωραιοκάστρου. Εθελόντρια του SOSTE TO ΝΕΡΟ και του S.O.S. Χαλκιδική.

Η συμμετοχή μου στις εκλογές της Περιφέρειας υπηρετεί την συλλογική πάλη για να λειτουργήσει  η Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας λαϊκής εξουσίας και συμμετοχής των πολιτών, αντί για αυτό που είναι σήμερα, ένας γραφειοκρατικός θεσμός υλοποίησης αντιλαϊκών πολιτικών που υπαγορεύονται από την κεντρική εξουσία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top