Επιστολή αναγνώστη.
Αυτό είναι το απλό ερώτημα το οποίο οφείλει να απαντήσει ευθέως η παράταξη «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και όχι εάν η επόμενη κυβέρνηση είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι κι άλλα γραφικά που ακούστηκαν και γράφτηκαν, το τελευταίο διάστημα. 

 Στο ερώτημα αυτό απάντησε τόσο ο Α. Θεμελής με έγκαιρη ανακοίνωσή με την οποία τάχθηκε υπέρ της αναλογικής εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων χωρίς αποκλεισμούς, όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Η παράταξη του Σαραμάντου τάχθηκε κατά της αναλογικής εκπροσώπησης και υπέρ του αποκλεισμού της παράταξης του «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ» του Γ. Παπακωνσταντίνου, γιατί όπως γράφτηκε είχε προσωπικές διαφορές. Δεν ξέρουμε εάν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά εάν έτσι πολιτεύεται ο Σαραμάντος, για αυτό ίσως να κρίθηκε και να καταδικάστηκε  από τους δημότες στις εκλογές.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η στάση της παράταξης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ» που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.   Στις θέσεις της παράταξης  προεκλογικά περίοπτη θέση κατείχε η πρόταση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και στις δημοτικές εκλογές. Απλή αναλογική σημαίνει αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων στα όργανα του δήμου και ότι είναι θέση αρχών.
Στις δημαιρεσίες λοιπόν του δήμου, από την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρατηρήθηκε αθέτηση της συγκεκριμένης προεκλογικής δέσμευσης της παράταξης. Ενώ υπήρχε η δυνατότητα για την αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δεν τάχθηκε υπέρ αυτής, δηλώνοντας ότι δεν στηρίζει μόνο τον δικό της υποψήφιο.

Για αυτή της την ενέργεια, όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε θέμα σχετικά με την αξιοπιστία τελικά της παράταξης, που λίγες μέρες μετά τις εκλογές –πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις-  διαψεύδει και πράττει τα αντίθετα από αυτά που έλεγε προεκλογικά.

Δεν ξέρουμε για ποιους λόγους οδηγήθηκε σε αυτήν την ενέργεια. Προφανώς θα υπάρχει κάποιος λόγος. Ας βγάλει λοιπόν μια ανακοίνωση η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ» που  να εξηγεί  αυτούς τους λόγους για να τους μάθουμε και εμείς και να λήξει το θέμα, χωρίς  εντάσεις και παραπανίσια λόγια για τα ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. 
Άσε που σε λίγο θα αρχίσει και το    #1 Street Basketball 3χ3 και το «ευ αγωνίζεσθαι» είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Α.Λ.
Αναγνώστης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top