Ο προπονητής Kick Boxing του Δ.Α.Σ. Ωραιοκαστρου κος Ίννος Δημήτρης εξηγεί τους λόγους που ακόμη και ένα παιδί 4 - 5 ετών μπορεί να ξεκινήσει το Kick Boxing.


Τι είναι το kick boxing;

Το kick boxing είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα και απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες, ακόμα και σε παιδιά. Τα τελευταία χρόνια, το kick boxing έχει εξελιχθεί σε ένα άθλημα συναγωνισμού, αλλά και ως μηχανισμός προπόνησης και αυτοάμυνας. Ανεξάρτητα από το τι θα σας ωθήσει στο kick boxing, αυτή η δραστική μορφή της άσκησης, μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την ποιότητα ζωής σας με πολλούς σημαντικούς τρόπους, καθώς γυμνάζει ουσιαστικά ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες.

Επιλογή Συλλόγου και προπονητή.


Πρέπει οι γονείς να ψάξουν καλά σε ποιους θα εμπιστευτούν το παιδί τους . Να κάνουν μια γνωριμία με τον Σύλλογο , να μιλήσουν με τον προπονητή και να δουν το κλίμα στη σχολή.
Οι γονείς πρέπει επίσης να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του συλλόγου επειδή υπάρχουν Σύλλογοι οι οποίοι δεν είναι αναγνωρισμένοι από την ομοσπονδία ( Ε.Ο.Μ.Α. ) και δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες.
Λειτουργούν με ιδιοτελείς σκοπούς, θέλοντας να εξαπατήσουν τους γονείς και να υφαρπάξουν την συνδρομή τους. Κάποιος πρέπει να μας προστατεύσει από αυτούς. Ο δάσκαλος πρέπει να είναι αυστηρός και δίκαιος ,να διδάσκει την πειθαρχία , ενώ ο αλληλοσεβασμός , μεταξύ προπονητή - αθλητή πρέπει να είναι αμοιβαίος.


Ασφάλεια του αθλήματος .


Ένα παιδί 4 - 5 ετών μπορεί να ξεκινήσει το kick Boxing . Είναι η ηλικία που τα παιδιά μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του μαθήματος και να έχουν συγκέντρωση , συντονισμό και ισορροπία . Το παιδί μαθαίνει συγκεκριμένες τεχνικές τις οποίες εφαρμόζει με τον απόλυτο έλεγχο. Δεν απαιτείται σωματική , πλήρης επαφή με τον αντίπαλο , ούτε είναι αναγκασμένο το παιδί να παίξει ελεύθερο αγώνα . Με τον σωστό και κατάλληλο εξοπλισμό είναι απόλυτα ασφαλές άθλημα .


Πιθανότητες απόκτησης επιθετικής συμπεριφοράς .

Το παιδί από την πρώτη του ημέρα σε αυτό άθλημα μαθαίνει πειθαρχία και σεβασμό προς τους συναθλητές και τους συνανθρώπους του. Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση του παιδιού . Έχει διδαχτεί να αποφεύγει τις δύσκολες καταστάσεις χωρίς την χρήση βίας.


Τα οφέλη του Kick Boxing στα παιδιά είναι


• Αύξηση αυτοπεποίθησης
• Ενίσχυση συγκέντρωσης
• Βελτίωση πειθαρχίας
• Ανάπτυξη σεβασμού προς τον συνάνθρωπο του
• Επιβράβευση του παιδιού μέσα από την απόκτηση ζωνών
• Εκγύμναση όλου του σώματος : μυϊκό , καρδιοαναπνευστικό και νευρικό σύστημα
• Συντονισμός του σώματος και βελτίωση της ισορροπίας
• Εκτόνωση και ψυχαγωγία.


Αφορά τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια


Τα 8 σημαντικότερα οφέλη του kick boxing για μικρούς και μεγάλους είναι:

1. Βοηθά στην απώλεια βάρους
2. Ανακουφίζει το στρες
3. Βελτιώνει την στάση του σώματος
4. Λειτουργεί ως μηχανισμός αυτοάμυνας
5. Βελτιώνει το συντονισμό μας
6. Συμβάλλει στην ολοκληρωμένη άσκηση σώματος
7. Βελτιώνει την ισορροπία
8. Βελτιώνει την αντοχή και δυναμώνει την καρδιά

Περισσότερες πληροφορίες .
Θα δημιουργηθεί τμήμα Παγκρατίου, WU SHU KWAN καθώς και αποκλειστικά γυναικείο τμήμα KICK BOXING.
Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα εκγύμνασης.

Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες από τα γραφεία του συλλόγου ,
στο “Κονταξοπουλειο” , τηλ 2310 69 43 48 καθώς και από τον δάσκαλο κο Ίννο Δημήτρη κιν .6979 178 119.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top