ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συναισθανόμενος ως απλός δημότης και ως δημοτικός σύμβουλος της ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ την ευθύνη και το καθήκον που με βαρύνει απέναντι στους ψηφοφόρους που τίμησαν με την ψήφο τους την παράταξη μας για μια δημοκρατική, υπεύθυνη, μαχητική αλλά και δημιουργική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου, έχω να δηλώσω τα παρακάτω:
Από την  ημέρα που έλαβαν τέλος οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 25ης του Μάη, η παράταξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ και εγώ προσωπικά (τόσο ως άτομο όσο και ως επικεφαλής της) δεχόμαστε μία ανοίκεια, συκοφαντική, άνανδρη (αφού δεν κατονομάζεται ο κρυπτόμενος συντάκτης των κειμένων) και δόλια εξυβριστική επίθεση από το blog oraiokastronet η οποία διαπνέεται από απύθμενο μένος, χολή και  εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που προφανώς σκοπό έχει την διάβρωση και κατασυκοφάντηση της παράταξης μας αλλά και του προσώπου μου.
Το παραπάνω blog (και ο αόρατος συντάκτης του κειμένου) από την ημέρα της ορκωμοσίας του Δημοτικού συμβουλίου κατακρίνει με πρόδηλη κακεντρέχεια την στάση μου στο θέμα αυτό, προσβάλλοντας ευθέως τόσο την ίδια την προσωπικότητα μου όσο και την φιλοσοφία της ανοικτής δημοτικής παράταξης της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ,  αφού με μέμφεται προσωπικά διότι δεν ακολούθησα την τακτική του πολιτικού όρκου, παραβλέποντας τυφλωμένος από το απύθμενο μίσος του εναντίον μου ότι το θέμα αυτό αποτελεί προσωπική συνειδησιακή επιλογή (του καθενός) και όχι πολιτική τακτική ή «γραμμή».  Αυτό σεβάστηκαν όλα ανεξαιρέτως τα υπόλοιπα τοπικά μέσα και προς τιμή τους δεν έδωσαν καμιά βαρύτητα στο θέμα αυτό, σεβόμενοι την προσωπικότητα και την επιλογή μου αυτή.
Μάλιστα το ίδιο blog ενώ προεκλογικά μέμφονταν την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ότι (δήθεν) ακολουθεί πιστά την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ προτρέποντας την σε ανοικτές και παραφύσιν συμμαχίες με νεοφιλελεύθερες μνημονιακές παρατάξεις και πρόσωπα, τώρα εμφανίζεται παραδόξως υποστηρικτής της πολιτικής «γραμμής».
«O tempora o mores!» –  σε ελεύθερη μετάφραση «ώ καιροί ώ ήθη» -.
Πιθανότατα εκλαμβάνοντας την απαξιωτική σιωπή μου ως αδυναμία στην αήθη επίθεση που δέχθηκα,  συνεχίζει το συκοφαντικό του έργο της παραποίηση της αλήθειας με νέο πρόσφατο άρθρο του ανώνυμου συντάκτη, στο οποίο (κατ’ αυτόν) πέφτω σε «δεύτερο ατόπημα γιατί διαχώρισα τη θέση μου από την υπόλοιπη αντιπολίτευση και συντάχθηκα επί της ουσίας με τις θέσεις Σαραμάντου, διαχωρίζοντας έτσι και τη θέση μου για άλλη μια φορά από την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ»
Παραβλέποντας την νεόκοπη κομματολαγνεία του «ανώνυμου» συντάκτη του oraiokastronet για τις «πολιτικές τακτικές και γραμμές» που επιθυμεί να εφαρμοστούν σε μια μη κομματική παράταξη όπως η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ο γκαιμπελίσκος αυτός μη σεβόμενος ιερά και όσια, παραβλέπει και αποσιωπά εσκεμμένα ότι η τακτική της μη συναλλαγής και υπερψήφισης ΚΑΝΕΝΟΣ υποψηφίου άλλης παράταξης, αποτελούσε ΑΠΟΦΑΣΗ της γενικής συνέλευσης της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και όχι προσωπική επιλογή μου. Με την ίδια απόφαση αποφασίστηκε να θέσω υποψηφιότητα στις επιτροπές οικονομικών και ποιότητας ζωής είτε ως τακτικό είτε ως αναπληρωματικό μέλος, χωρίς παζάρια κατευθυνόμενης ψήφου με καμία άλλη παράταξη αντιπολίτευσης ή συμπολίτευσης. Την στάση αυτή τήρησα στο ακέραιο.
Δυστυχώς δεν είμαι άνθρωπος και ειδικός του είδους των σκοτεινών συναλλαγών για να παίζω το παιχνίδι του «πάρε – δώσε», που όπως φαίνεται γνωρίζει πολύ καλά ο ανώνυμος συκοφάντης. Καλό θα ήταν να μάθει λοιπόν ο «κύριος» αυτός να σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και να τιςακολουθεί, πράγμα που μάλλον αποδεικνύεται πολύ δύσκολο (στην πράξη) για όσους έχουν μάθει να παίζουν υπόγεια και κρυφά παιχνίδια συναλλαγών.
Ωφέλιμο θα ήταν επίσης, να υπενθυμίσω στον «κύριο» αυτό ότι ο κ. Θεμελής εκλέχθηκε τακτικό μέλοςστην επιτροπή ποιότητας ζωής αν και ΑΠΩΝ σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης συγκεντρώνοντας σεβαστό αριθμό ψήφων χωρίς να χρειαστεί ο ίδιος να ψηφίσει ούτε καν τον εαυτό του. Εάν πάλι οι παρατάξεις των κ.κ Σαραμάντου και Παπακωνσταντίνου έχουν εχθρική αντιπαλότητα μεταξύ τους, αυτό σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ η οποία δεν θα γίνει παιχνίδι προσωπικών φιλοδοξιών και δράμι στην ζυγαριά  των αντιθέσεων τους.
Κατανοώ απόλυτα το όψιμο ενδιαφέρον του «αόρατου αρθρογράφου» να υπερασπιστεί την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» για την στάση της στην επαναληπτική δημοτική εκλογή αλλά εκτιμώ πως η ίδια έχει ικανότατο εκπρόσωπο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις θέσεις της και δεν χρειάζεται αυτόκλητους συνηγόρους.
Καλό θα ήταν πάντως, ο διασπορέας λάσπης του προλεγόμενου blog να υπερασπίζονταν με τον ίδιο ζήλο και την παράταξη την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και που ποτέ δεν στήριξε ουσιαστικά, όπως επίσης τηρώντας την στοιχειώδη δεοντολογία να ανεβάζει έστω (όπως όλα τα τοπικά site) τα δελτία τύπου της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ εάν δεν θέλει να απομονωθεί πλήρως το  blog oraiokastronet από το αναγνωστικό κοινό του με την μεροληπτική και παιδαριώδη αυτή στάση του. Καλώ επίσης τον αγενέστατο αρθρογράφο να μην χρησιμοποιεί περιφρονητικά μόνο το επίθετο μου αλλά να αναφέρει και το αρχικό του μικρού μου ονόματος, όπως κάνει και με τους υπόλοιπους κυρίους Θεμελή και Παπακωνσταντίνου. Αντιγυρίζω δε, την προσβλητική αυτή του συμπεριφορά  που χαρακτηρίζει μόνο τους μικρόψυχους και προβληματικούς.
Ζούμε σε μικρή κοινωνία και ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις, το ήθος, τους αγώνες και την προσφορά του στο τόπο, συγκεντρώνοντας στο πρόσωπο του είτε την αποδοχή είτε την απόρριψη και την απομόνωση. Τον αφήνω στην κρίση των δημοτών του Ωραιοκάστρου.
Υπενθύμιση: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ δημοτικός σύμβουλος με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Απάντηση του Oraiokastronet.gr

Κατανοούμε τη ταραχή του Γ. Εδιρνέλη από την ανάρτηση μας για την απαράδεκτη επαναλαμβάνουμε στάση του ενάντια στην αναλογική εκπροσώπηση όλων των δημοτικών παρατάξεων στις επιτροπές του δήμου  και υπέρ των αποκλεισμών. Δημοσιεύουμε την απάντησή του η οποία εάν και μακροσκελής αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας του θέματος που θίξαμε, αλλά και  για να κρίνουν οι αναγνώστες τις ασυναρτησίες  που επικαλείται  και την καταγγελλομανία του.  Γιατί έτσι ονομάζει  ο ίδιος την απάντησή του «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top