Mαύρες σκέψεις γεννά στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό η επιλογή της σύγκρουσης αντί της συνεργασίας των κομμάτων για την αντιμετώπιση της πολύπλευρης Κρίσης. Μέρες του ’65 φέρνει στη μνήμη το διαρκώς επιδεινούμενο πολιτικό κλίμα που δημιουργούν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας!
Η Κυβέρνηση κομπάζει για τις «επιτυχίες της»! Η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιδιώκει «εδώ και τώρα» εκλογές που θα της δώσουν την «αυτοδυναμία», για να επαναφέρει την οικογενειακή και Εθνική Οικονομία στα προ Κρίσης επίπεδα!
Και η πάγια θέση της Αριστεράς για «απλή αναλογική» και για «συνεργασία των Προοδευτικών δυνάμεων»; ‘Η μήπως νοιώθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόσο δυνατός που μπορεί να συγκρουστεί με επιτυχία με τις «Αγορές», με το ντόπιο, το Ευρωπαϊκό, το παγκόσμιο Οικονομικό – Πολιτικό κατεστημένο έχοντας απλά μια οριακή πλειοψηφία στη Βουλή; Και αν δεν πετύχει τη θρυλούμενη αυτοδυναμία, με ποιο συγγενικό πολιτικά κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση;
Ξαφνιάζουν οι ΑΝ.ΕΛ. και ο Πρόεδρός τους που, ζηλεύοντας τη δόξα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Προέδρου του, σπεύδουν με μία δήλωση ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ να προτείνουν κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραβλέποντας το Ιδεολογικό – Πολιτικό χάσμα που τους χωρίζει!
Ξαφνιάζει όμως και η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι μπορεί το «ΠΟΤΑΜΙ» να σχηματίσει κυβέρνηση και με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και με τη Ν.Δ.! Μήπως και ο Επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ; Μήπως στοχεύει να επαναλάβει την αποτυχημένη απόπειρα του Φώτη Κουβέλη για «κυβερνώσα Αριστερά» με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά;
Είναι κοινή η πεποίθηση ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών. Όμως την ασφαλή έξοδο από τα Μνημόνια και την επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα δε θα τη φέρει η σωτηριολογική ρητορική και η αυτοδυναμία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά η Συνεργασία των Κομμάτων και ιδιαίτερα η κυβερνητική συνεργασία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με τις Προοδευτικές δυνάμεις της Κεντρο – Αριστεράς, της Οικολογίας και προπαντός η ενεργοποίηση των Πολιτών που θα συστρατευθούν για να στηρίξουν τις επιλογές της νέας Κυβέρνησης.
Το «ΠΟΤΑΜΙ» που φιλοδοξεί να κάνει τη «μεγάλη Αλλαγή που θα τους παρασύρει όλους», μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, αρκεί το «ΠΟΤΑΜΙ» με το «κόκκινο βιβλιαράκι» να ξεχυθεί σ’ ολόκληρη τη χώρα για να κάνει ο Επικεφαλής του γνωστές τις Ιδεολογικές – Πολιτικές θέσεις του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ», να τις συζητήσει με τους πολίτες, να τις θέσει στη «βάσανο» του Διαλόγου μαζί με το Σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος διευρύνοντας έτσι την επιρροή του και ακολουθώντας την ίδια πορεία με τους πολίτες που έχουν καταλάβει ότι η «λύση για το αύριο των παιδιών τους και των αδελφών τους», είναι μια Κυβέρνηση Συνεργασίας με επικεφαλής το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ο λόγος, στον Επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, στους Εθελοντές και στους Πολίτες…
Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top