ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/10/2014

Ο πόνος, η αγωνία, ο φόβος, η χαρά, η πείνα, η δίψα είναι συναισθήματα που βιώνονται με παρόμοιο τρόπο και από τους ανθρώπους και από τα ζώα. Εκατοντάδες ζώα στο δήμο μας, περιπλανιούνται στο δρόμο χωρίς φαγητό, νερό, προστασία, στέγη, αγάπη. Τα αδέσποτα ζώα δε βρέθηκαν στους δρόμους από επιλογή τους. Τα εγκατέλειψε  με απάνθρωπο τρόπο η ασυνειδησία των ανθρώπων. Βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς τροφή και στέγη λόγω της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους.  
Το Σάββατο  4 Οκτωβρίου  είναι η παγκόσμια ημέρα των ζώων.  Και στο δήμο Ωραιοκάστρου το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα είναι μεγάλο. Γι αυτό πρέπει, με αφορμή και τη μέρα αυτή, να ευαισθητοποιηθούμε και να αλλάξουμε νοοτροπία. Ώστε όλοι να προστατεύουμε και να βοηθάμε όσο μπορούμε τα αδέσποτα και ακόμη καλύτερα  να υιοθετήσουμε ένα. Παράλληλα πρέπει να απαιτούμε από  τις αρμόδιες αρχές, που είναι ο δήμος  να τα αντιμετωπίζει  με ανθρώπινους, πολιτισμένους  τρόπους, όπως προβλέπει και ορίζει η νομοθεσία. 
 Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή,  άμεσα να ξεπεράσει τις καθυστερήσεις και να προχωρήσει στη  λήψη μέτρων για την περίθαλψη και διαχείριση των αδέσποτων ζώων,  των «τετράποδων» δημοτών, για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους.
Οι  μακροχρόνιες προσπάθειες και οι αγώνες των φιλοζωικών σωματείων  επέβαλαν ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων, που προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους τα κακοποιούν.  Στις  υποχρεώσεις της Τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να εξασφαλίσει   στα αδέσποτα ζώα,  τις  στοιχειώδεις συνθήκες  ζωής αλλά και να περιορίσει  το πολλαπλασιασμό τους  με τις στειρώσεις. Σε αυτήν την προσπάθεια θα βοηθήσουν τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Ωραιοκάστρου και εθελοντές, που αφιερώνουν για το σκοπό αυτό, προσωπικό χρόνο, χρήμα και  εργασία.  

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top