Η ιδιότυπη αντικοινωνική μονοπωλιακή πολιτική του Ο.Α.Σ.Θ συνεχίζεται εν μέσω της φοροκαταιγίδας και της γενικευμένης φτώχειας που πλήττουν όλα ανεξαιρέτως τα στρώματα του χειμαζόμενου ελληνικού πληθυσμού.
Με κυβερνητική απόφαση από την 1η Οκτωβρίου 2014 αυξήθηκαν οι τιμές στα εισιτήρια από 0,80€ σε 1,00€  (αύξηση 25%) στο απλό και από 0,90€ σε 1,20€ (αύξηση 33%) για τις δύο (2) διαδρομές διάρκειας 90 λεπτών.
Στο Δήμο Ωραιοκάστρου με διαρκώς αυξανόμενο τον αριθμό των νεόπτωχων συνδημοτών μας και με αλματωδώς αναρριχώμενα ποσοστά ανεργίας (κυρίως στο νεανικό πληθυσμό) αυτό είναι ανήκουστο. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλες αυξήσεις. Δεν αντέχει τις απάνθρωπες και αντικοινωνικές οικονομίστικες τακτικές του ΟΑΣΘ που τρέφονταν και τρέφεται όλα αυτά τα χρόνια (κατά κύριο λόγο) από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλ. από τον Ελληνικό λαό.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ απαιτεί:
1) από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης να επιδείξει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στην κατάργηση των υπέρογκων αυξήσεων στα κόμιστρα και στην έκδοση κάρτας δωρεάν διαδρομών για τους ανέργους και τις άλλες ευπαθείς ομάδες.
2) Τον άμεσο έλεγχο της οικονομικής και διοικητικής λειτουργίας του ΟΑΣΘ από την Πολιτεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της.

                                   Γραφείο τύπου και επικοινωνίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top