Δελτίο τύπου, 25-10-2014.



Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μια δραστηριότητα που προσφέρει η Ενορία μας σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 6 έως 16 ετών! Μια ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα παιδιά μας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να εφαρμόσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και να ανακαλύψουν μια άλλη διάσταση της νέας τεχνολογίας. Όλα αυτά μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα, με την καθοδήγηση ειδικών σε θέματα τεχνολογίας και ρομποτικής.


Σας περιμένουμε, λοιπόν, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, στις 5 το απόγευμα στον όμορφο χώρο του Πνευματικού μας Κέντρου (πίσω από την Εκκλησία της Παναγίας, στο Ωραιόκαστρο) να ανακαλύψουμε το μαγικό κόσμο της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της...ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ!


Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και είναι ευπρόσδεκτοι ΚΑΙ οι γονείς!

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το εκπαιδευτικό σωματείο edu ACT.


Λίγα λόγια...


Μη κερδοσκοπικό – αγαθοεργές σωματείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, με την επωνυμία “ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ’’ και Διακριτικό Τίτλο και Διεθνή Επωνυμία «EDU ACT» .


Σκοπός του συλλόγου είναι να προάγει την εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ των πολιτών και θεσμοθετημένων φορέων της Ελλάδας και αυτών τρίτων χωρών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Να προσφέρει τη δυνατότητα εκπαιδευτικής προετοιμασίας σε όλους τους ενδιαφερομένους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής θέσης, οικονομικής κατάστασης, καταγωγής και μορφωτικού επιπέδου και να τους δώσει τη δυνατότητα, μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης σε καινοτόμους τομείς και στις νέες τεχνολογίες, να βελτιώσουν τη θέση τους στον σημερινό κόσμο και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που η κοινωνική ρευστότητα επιφέρει, μέσα από την προώθηση της έρευνας για τη μελλοντική εκπαίδευση και την διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και από βελτιωμένες μορφές εκπαιδευτικής διαπαιδαγώγησης.

Ρομποτική για όλους από την edu ACT.


Ο βασικός στόχος μιας τέτοιας δράσης είναι τα ίδια τα παιδιά, η επαφή τους με την επιστήμη και την τεχνολογία με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, ανάπτυξη αξιών όπως ευγενής άμιλλα, σεβασμός στα μέλη της ομάδας, ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων, επίλυση προβλημάτων, συνεργασία, πρωτοβουλία, πειραματισμός και ανοιχτή σκέψη, στοιχεία τα οποία λείπουν από την παραδοσιακή εκπαίδευση σήμερα.
Πιστεύουμε στις παραπάνω αξίες, τις αποκτήσαμε σαν παιδιά όλοι εμείς κυρίως μέσα από εξωσχολικές δράσεις (κατασκηνώσεις , συμμετοχή σε ομάδες) και προσπαθούμε καθημερινά να τις περάσουμε στα παιδιά μέσα από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συνεργασίες εκπαίδευσης καθώς και τις δράσεις της eduact.


Για μας η ρομποτική είναι το μέσο, ο τρόπος να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών και μέσα από αυτήν να μάθουν να σκέφτονται, να συνεργάζονται, να πειραματίζονται, να είναι δημιουργικά, να κάνουν φιλίες, να παρουσιάζουν την δουλειά τους και τις ιδέες τους.

Υποστηρικτές της eduact, μεταξύ άλλων, είναι η Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, το Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης, η Lego, τα Ελληνικά Πετρέλαια, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις κ.α.

Σας περιμένουμε.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top