Συνέντευξη  στον τηλεοπτικό σταθμό Europe1
            Την άποψή της πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής της στη Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε για ακόμα μια φορά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Europe1 η Κατερίνα Μάρκου. Η ανεξάρτητη βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης σχολίασε μεταξύ άλλων την πολιτική επικαιρότητα, αιτιολόγησε την απόφασή της να ψηφίσει «παρών» κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και αναφέρθηκε στη σχέση της με «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη. Άφησε να εννοηθεί πως η συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του «Ποταμιού» δεν είναι αποκλειστικά δική της απόφαση αλλά αποτέλεσμα συλλογικών διεργασιών.
Για «Το Ποτάμι»
«Μιλάω με διάφορους ανθρώπους που βρίσκονται στον Προοδευτικό χώρο. Αυτή τη στιγμή, συμμετέχω στην Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού. Το Ποτάμι εκφράζει κάτι το καινούριο, το διαφορετικό. Εκφράζει το δυναμικό κόσμο του κέντρου. Έχει μαζέψει σημαντικούς ανθρώπους που έχουν να κάνουν με τις τέχνες και τα γράμματα. Ανθρώπους της καθημερινής εργασίας που αδημονούν να δουν τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Δεν έχουμε να δούμε πως αυτό θα μεταφραστεί αριθμητικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκλογές και τα ποσοστά. Είναι ένας χώρος που δημιουργεί τώρα τις θέσεις του. Το Ποτάμι έχει προτάσεις ρεαλιστικές για την Ελλάδα του σήμερα» σχολίασε η κ. Μάρκου και συμπλήρωσε πως: «Το Ποτάμι είναι μακριά από τους κομματικούς μηχανισμούς που έχουν τα υπόλοιπα κόμματα. Αποτελείται από διαφορετικό κόσμο από πολλά μέρη που έχει τις ίδιες αγωνίες και προσπαθεί να τις εκφράσει».
Στην ίδια συνέντευξη η ανεξάρτητη βουλευτής είπε επίσης: «Η εκλογολογία κάνει κακό στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Στην Ελλάδα δυστυχώς γίνονται εκλογές για παραλύουν τα πάντα. Αυτό κάνει πολύ κακό στην οικονομία».
 Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
«Πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει το εθνικό συμφέρον και η ανθρώπινη ευπρέπεια. Ως ανεξάρτητη βουλευτής αν ψηφίσω ναι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πουν ότι έχω κάνει συμφωνία με την κυβέρνηση ή αν ψηφίσω όχι, ότι έχω κάνει συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή! Το θεωρώ εκβιασμό. Αναρωτιέμαι που είναι η ελευθερία του βουλευτή».
«Σημαντικό ρόλο θα παίξει το πρόσωπο που θα προταθεί. Πολλοί λένε ότι δεν έχει σημασία γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει πολλές αρμοδιότητες. Δεν είναι έτσι. Αυτός ο άνθρωπος θα είναι η εικόνα μας στο εξωτερικό. Πρέπει να είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και που θα αρμόζει στο συγκεκριμένο θεσμό» σχολίασε η κ. Μάρκου ερωτώμενη για το εάν θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η ίδια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «παρών» κατά την πρόσφατη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. «Δεν μου αρέσει η φυγομαχία. Έδωσα μια μικρή παράταση στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η περίοδος της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από την άλλη έχουμε μια αντιπολίτευση που δίνει μια απίστευτη παροχολογία. Ο κ. Τσίπρας όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη τα έδωσε όλα. Είμαι σε μια στάση αναμονής. Έχω ωστόσο μια έντονη κοινοβουλευτική παρουσία» είπε.
 Για Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανεξάρτητη βουλευτής αναφέρθηκε στις λάθος πολιτικές της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της χώρας. Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ". "Η συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα είναι ένα βήμα που έκανε ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να αποδεχτεί τον κ. Στουρνάρα θεσμικά» ήταν το σχόλιό της για τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top