Το SPECTRAL είναι ένα καλλιτεχνικό “φάσμα”, ένας καινούριος χώρος συνένωσης μουσικής και εικαστικών, δυτικά της πόλης, στο Ωραιόκαστρο. Η συνύπαρξη των δύο αυτών τεχνών και τα σημεία στα οποία συναντώνται αποτελούν τη βάση για δημιουργική σκέψη, έκφραση, εξερεύνηση και πειραματισμό.
Ο χαρακτήρας του χώρου διαμορφώνεται μέσα από δημιουργικούς τρόπους διδασκαλίας που παρακινούν και ενθαρρύνουν τη φαντασία των παιδιών, την επικοινωνία και την επαφή με τις τέχνες.
Η ιδέα για τη δημιουργία του SPECTRAL προήλθε από τη μουσικοεκπαιδευτική ομάδα “Τρίλλιες” η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης.
Στο χώρο λειτουργούν μουσικά και εικαστικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες: βρεφικά, προσχολικά, παιδικά, εφήβων και ενηλίκων.
 Το ‘’Μουσικό κουτί’’ (προσχολικό τμήμα) άνοιξε! Από μέσα ξεπηδούν μουσικά παιχνίδια, κίνηση, ρυθμός, μελωδίες, μουσικά όργανα, παραμύθια, παραδοσιακά τραγούδια και σύγχρονα μουσικά στυλ, ενώ στην ‘’Γνωριμία με την τέχνη’’, γνωρίζουμε τον κόσμο των εικαστικών μέσω του σχεδίου και της ζωγραφικής.
 Στα ‘’Παιχνίδια μυστηρίου’’ (παιδικό τμήμα), το μυστήριο ξεκινά: μουσικές ιστορίες, ηχητικές εξερευνήσεις και πειραματισμός. Από παραδοσιακά μέχρι rocknroll ‘’βήματα’’. Μουσική με νότες, όργανα αλλά και χωρίς, ενώ στην ‘’Εισαγωγή στη τέχνη’’ γνωρίζουμε τα διάφορα υλικά και ερεθίσματα μέσα από σημαντικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών.
To πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, εκμάθηση όλων των οργάνων, κλασικών, σύγχρονων και παραδοσιακών, ιστορία της μουσικής και της τέχνης, χορωδία παιδική και ενηλίκων, βυζαντινή-παραδοσιακή φωνητική μουσική, σχέδιο εφήβων-ενηλίκων , καθώς και D.I.Y σεμινάρια.

Παράλληλα με το πρόγραμμα μαθημάτων, ο χώρος διοργανώνει και φιλοξενεί συστηματικά σεμινάρια, workshops και ημερίδες ενώ διαθέτει και δανειστική βιβλιοθήκη.

SPECTRAL
Εκπαιδευτικός χώρος μουσικής και εικαστικών
Θεσσαλονίκης 20, Ωραιόκαστρο
Τηλ. 6986618430

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top