Ερώτηση για το ρόλο, την αποστολή αλλά και το κόστος της περιβόητης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου Δημοσίου Χρέους, το οποίο θα κληθούν να καταβάλλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, κατέθεσαν σήμερα στον Υπουργό Οικονομικών δώδεκα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Στο κείμενο που συνυπογράφουν καταγγέλλουν την Πρόεδρο της Βουλής, κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι διέπραξε «θεσμικό ατόπημα» διότι «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» προχώρησε στη σύσταση ενός μη κοινοβουλευτικού «εκπαιδευτικού συνεδρίου», όπως χαρακτηρίζουν την παραπάνω Επιτροπή, το πρώτο τριήμερο λειτουργίας της οποίας στοίχισε, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στη Διαφάνεια, περίπου 16.000 ευρώ (6.750 ευρώ για την πληρωμή εξόδων διαμονής της ομάδας εργασίας και 9.000 ευρώ για την εστίαση του «εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού»).
Οι ερωτώντες Βουλευτές μέμφονται επίσης την κα. Κωνσταντοπούλου και για το γεγονός ότι «σε μια πρωτοφανή παραβίαση κάθε έννοιας κοινοβουλευτικού ήθους δεν προσκάλεσε, ως όφειλε, τα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, δεδομένου ότι προσκλήθηκε και παρευρέθηκε σε αυτήν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
«Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως επισημαίνουν, «αδυνατώντας να εξασφαλίσει “άρτον” στον ελληνικό λαό, λόγω της παντελούς απουσίας στοχευμένου πολιτικού σχεδίου δράσης και αξιόπιστων κυβερνητικών πρωτοβουλιών οι οποίες θα εξασφαλίσουν τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, θα επανεκκινήσουν την επιχειρηματικότητα και θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών, προσφέρει “θεάματα” επενδύοντας στο παιχνίδι του πολιτικού αποπροσανατολισμού και “ανεβάζοντας” στη Βουλή κακόγουστες διχαστικές παραστάσεις πολιτικών διώξεων».
 Στο πλαίσιο αυτό οι 12 Βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό: Α) Ποιο είναι το αντικείμενο της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου Δημοσίου Χρέος, Β) Με ποια κριτήρια αποτελούν μέλη της Επιτροπής  μη Κοινοβουλευτικά στελέχη, καθώς  μεταξύ άλλων συμμετέχουν ένα στέλεχος της Βραζιλιάνικης Αριστεράς (PSOL), ένας πρώην υπουργός Οικονομικών του Εκουαδόρ, ένα στέλεχος της Πλατφόρμας των Πολιτών για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους της Ισπανίας, ένας πρώην ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη τροφή και ένα πρώην στέλεχος της επιτροπής για τη διαγραφή του χρέους του Τρίτου κόσμου και Γ) Πόσο θα κοστίσει συνολικά στον Ελληνικό λαό το «εκπαιδευτικό συνέδριο» που θεσμοθέτησε η κα. Κωνσταντοπούλου.
Πέραν του κ. Καράογλου, την ερώτηση συνυπογράφουν ακόμη οι κ.κ. Βουλευτές Νίκος Δένδιας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αλέξανδρος Κοντός, Κώστας Τσιάρας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Γιώργιος Γεωργαντάς, Μαρία Αντωνίου, Κώστας Κουκοδήμος, Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιάννης Αντωνιάδης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top