Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ICBS Thessaloniki Business College συνδιοργανώνουν, διάλεξη του Καθηγητή του Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών και Διαμορφωτικής Μηχανολογίας του Κατασκευαστικού Τομέα, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Ευσταθίου Κυριάκου με θέμα:
“Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Η Λειτουργία του,
 η Κατασκευή του και η Ανακατασκευή του”.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Διπλωματούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Αλέξανδρος Μπασιακούλης και Μαριάννα Ευσταθίου θα παρουσιάσουν σε ψηφιακή μορφή, το υπό κατασκευή νέο επικαιροποιημένο, με τα τελευταία στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα,αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά προγενέστερο φυσικό πιστό λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του ICBS Thessaloniki Business College, οδός Θεσσαλονίκης 108, περιοχή Γαλήνη Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.
Η διάλεξη απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και επιδιώκει να παρουσιάσει  τον αρχαιότερο γνωστό πολύπλοκο αναλογικό μηχανικό υπολογιστή και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων. Με τα νεότερα ευρήματα αποκαλύπτεται ότι περί το 150 π.Χ. οι Έλληνες κατείχαν ιδιαίτερες γνώσεις κατασκευής - κατεργασίας μετάλλων και η τεχνολογία των οδοντωτών τροχών ήταν ήδη γνωστή και εφαρμόσιμη. Με την επίδειξη του, παρέχεται η δυνατότητα  παρακολούθησης της λειτουργίας του πρώτου στην παγκόσμια ιστορία υπολογιστή (αναλογικού).
Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top