ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Εθιμοτυπική συνάντηση είχαν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Ωραιοκάστρου με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας (κατά το νόμο) κ Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ Αθηνά Αηδονά που αντικαθιστά τον κ Απ. Τζιτζικώστα στη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας.


Η επιτροπή είχε εκτενή συζήτηση με τον Περιφερειάρχη γύρω από τα θέματα που αφορούν την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των πολιτών στο ζήτημα της Ισότητας. Κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων, αποτέλεσε η παραδοχή ότι ιδιαίτερα σήμερα παρά την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και η ιδέα και η αξία της Ισότητας θεωρείται από ορισμένους ως πολυτέλεια, η προσπάθεια να μη χαθούν οι όποιες κατακτήσεις του παρελθόντος θα πρέπει να είναι διαρκής.

Στην συνάντηση η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας κ. Γεράκη Βικτωρία κατέθεσε την πρόταση της συμβολικής αλλαγής σε γυναικείες, τις αντρικές φιγούρες που υπάρχουν σαν παραστάσεις στο φανάρι της διάβασης πεζών στον ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου και ζήτησε την συνεργασία και βοήθεια του Περιφερειάρχη. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον κ. Τζιτζικώστα και όπως τόνισε ο ίδιος η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας θα σταθεί αρωγός και θα βοηθήσει με όποιο τρόπο είναι εφικτό.


Από την Επιτροπή Ισότητας παρόντα ήταν και τα μέλη Άννα Ραφαηλίδου, Ικπλικτσόγλου – Υφαντίδου Κατερίνα, Βαγγέλης Κανταρτζής και Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
ΓΕΡΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top