Η Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια της γενικότερης μέριμνάς της για τους ενορίτες και τους δημότες μας, πραγματοποίησε στις 8 & 9 Μαΐου τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο, οργάνωσε την ενδιαφέρουσα εισήγηση του συνεργάτη της Ενορίας, Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου και ειδικού στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και λειτουργία ρομποτικών συστημάτων για τη βιομηχανία,  κ. Πέτρου Παπαγεωργίου με θέμα: «Roboactivators: Από το Παιχνίδι στην Καινοτομία». Ο εισηγητής  μετάδωσε στο ακροατήριο την εμπειρία του από το άκρως δημιουργικό επάγγελμά του αλλά και την εμπειρία που απέκτησε από την ευθύνη του προπονητή της Ομάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ενορίας μας, τους Roboactivators of Oreokastro (RoO), μέσα από τη συμμετοχή της Ομάδας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του εκπαιδευτικού οργανισμού EduAct και του FirstLegoLeague Greece, τον περασμένο Μάρτιο στο ΝΟΗΣΙΣ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πέτρο Παπαγεωργίου για τον κόπο του και την εκπληκτική δουλειά που έκανε με τα παιδιά και να δώσουμε ραντεβού το Σεπτέμβριο με ακόμη περισσότερη ρομποτική αλλά και καινοτόμες δράσεις.  
Το Σάββατο 9 Μαΐου,στο Πνευματικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας των μελών των δύο Σεμιναριακών Κύκλων Φωτογραφίας της φετινής περιόδου στην Ενορία μας, υπό την καθοδήγηση του κ. Γεωργίου Τρύφωνος, Εικαστικού-Φωτογράφου, υπό τον τίτλο «Τέχνες & Ορθοδοξία». Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από τη θεματική φωτογράφιση σε βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Η έκθεση θα διαρκέσει  έως την Παρασκευή 15/5 και θα λειτουργεί καθημερινά 6-8μ.μ. Ευχαριστούμε θερμά τον δάσκαλο των τμημάτων κ. Γεώργιο Τρύφων για τη σπουδαία μετάδοση των γνώσεών του αλλά και τα μέλη των τμημάτων για την καταπληκτική δουλειά που έκαναν όλο αυτό το διάστημα. Δίνουμε ραντεβού το Σεπτέμβριο με πολλές εκπλήξεις και δράσεις από την Ομάδα Φωτογραφίας της Ενορίας μας.
Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα και στο χώρο του θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε το συναυλιακό ντεμπούτο του Εργαστηρίου Παιδικής Χορωδίας της Ενορίας μας «ΣΟΛ». Τα παιδιά, υπό τη διδασκαλία της Εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Άννας Γεράση, ετοίμασαν ένα μουσικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων, το οποίο απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η εξαιρετική μουσικός κ. Στέλλα Τσιακίρη, την οποία ευχαριστούμε θερμά. Το Εργαστήρι Παιδικής Χορωδίας «ΣΟΛ» της Ενορίας μας αποτελεί μια σοβαρή και ολοκληρωμένη προσπάθεια έτσι ώστε το Ωραιόκαστρο να αποκτήσει τη δική του Παιδική Χορωδία και μια εκπροσώπηση στα χορωδιακά δρώμενα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια 8 έως 16 ετών. Πληροφορίες στο 697 619 3473, Άννα Γεράση. Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στην κ. Άννα Γεράση για το μεράκι, τον επαγγελματισμό της αλλά και για την αγάπη της προς τα παιδιά. Ραντεβού το Σεπτέμβριο με περισσότερη μουσική και όρεξη για δουλειά!

Μπορείτε να ενημερώνεστε:
·       facebook: Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου
·       twitter: Ι.Ν.Κ.Θ.Ωραιοκάστρου
·       wordpress: koimisitheotokouoraiokastrou.wordpress.com
·       e mail: nmonastiridis@gmail.com
·       Τ. 2310 696296

Χριστός Ανέστη!


*Τα φωτογραφικά πλάνα προέρχονται κυρίως από το ενημερωτικό blog «ο τροχός» το οποίο και ευχαριστούμε.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top