Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

 

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της βουλγαρικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο μέσος μισθός στη Βουλγαρία έχει φθάσει σε ένα νέο επίπεδο, στα 859 λέβα ανά μήνα, με κατώτατο 550 λέβα που σημαίνει ότι είναι κατά 7,9% υψηλότερος από την ίδια περίοδο πέρυσι.Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι μισθοί στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα έχουν γίνει σχεδόν ίδιοι. Για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές εταιρείες λαμβάνουν κατά μέσο όρο 851 λέβα μηνιαίως και οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν 883 λέβα.
 

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τους τελευταίους 12 μήνες, η ανεργία στη Βουλγαρία έχει μειωθεί κατά 20% και οι άνεργοι σήμερα ανέρχονται στα 349.200 άτομα., ενώ στην Ελλάδα είναι 50% αλλά με κόλπα και τερτίπια την δείχνουν 27% και την κρατάνε εικονικά εκεί ενώ είναι πολλαπλάσια.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω για τις 120.000 ελληνικές επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν εκεί τον τελευταίο καιρό και άφησαν τόσους ανέργους χωρίς δουλειά στην Ελλάδα. 

Από αυτή την κατάσταση που οι μόνοι υπαίτιοι είναι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με τις υψηλές φορολογίες και το επαγγελματικό καθεστώς ανασφάλειας που δημιούργησαν στη χώρα μας, πήραν από το στόμα του κάθε Έλληνα την βουκιά και την δώρισαν στους Βούλγαρους. Έφτασε η κάθε Ελληνική οικογένεια σήμερα να έχει από 2-4 ανέργους και να συντηρούνται όλοι από μια σύνταξη ή ένα επίδομα, με τις υπογραφές που έβαζαν με κλειστά μάτια αυτοί οι ΝΑΙΝΕΚΗΔΕΣ πολιτικοί ηγέτες, που ακόμα έχουν το θράσος να πολιτεύονται και να βάζουν υποψηφιότητα και να μας παραμυθιάζουν, να κάνουν κριτική στους τωρινούς. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής θα έπρεπε να εξαφανιστούν από την Ελλάδα να μην πω να εξοριστούν για το κακό που έκαναν σε όλους τους Έλληνες. Αλλά τους βλέπεις με θράσος να βγαίνουν και να κατηγορούν τους τωρινούς που ακόμα δεν μας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Τους βλέπεις να ευελπιστούν ότι θα ξανεκλεγούν.

Πόσες χιλιάδες αυτοκίνητα που έδιναν φόρο και τέλη κυκλοφορίας έφυγαν έξω. Πόσοι λογιστές έχασαν την δουλειά τους. Πόσα ένσημα έπαιρνε το κράτος από αυτές τις επιχειρήσεις, και φόρους. Αλλά το 10% δεν τους έφτανε ήθελαν 50% για να μπορεί ο κάθε Βενιζέλος να έχει αυτοκίνητο αλεξίσφαιρο των 700.000ευρω φανταστείτε την συντήρηση αυτού του αυτοκινήτου. Να μπορεί ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου εν ώρα κατάρρευσης της χώρας να παίρνει το προσωπικό υπουργικό αεροπλάνο και να πηγαινοέρχεται στους αιθέρες για να μας πει ότι συμφώνησε και είπε ΝΑΙ σε όλα και να ξοδεύει χιλιάδες ευρω που λείπουν από κάθε ελληνικό σπίτι και έκαιγαν καδρόνια τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Διώξανε το μέλλον της Ελλάδας στη Βουλγαρία και έγιναν οι Βούλγαροι πλούσιοι και ζουν με ανθρώπινες συνθήκες και κατέληξαν οι Έλληνες να ζουν κάτω από άθλιες.Οι επιλογές τους που έγιναν με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα μας έφεραν εδώ που είμαστε. Οι επιλογές αυτών των κυρίων υπουργών και παρατρεχάμενων, πολικών προσώπων που θα πρέπει να τις πληρώσουν. Μην ξεχνάτε το τι περάσαμε όλοι εμείς η δική μας γεννιά των ελεύθερων επαγγελματιών  των 40-50 που δεν μπορεί να συταξιοδοτηθεί αλλά ήταν πάντα σε αγώνα επιβίωσης και διαβίσωσης, που στο άνθος της καριέρας μας, μείναμε άνεργοι, άφραγκοι, και νεόπτωχοι εξαιτίας τους. 

Εξαιτίας κάποιων ανίδεων και αναίσθητων που υπέγραφαν για το μέλλον των παιδιών σας χωρίς να διαβάσουν. Μην ξεχνάτε πως οι ξένοι άλλαξαν τον κείμενο στον Βαρουφάκη, άλλο του έδωσαν να διαβάσει και άλλο να υπογράψει, οι εταίροι φίλοι μας και υποστηρικτές μας. Άρα για να μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει σε τέτοιες μάχες θέλει προσόντα, και όλοι αυτοί που ήταν τόσα χρόνια εκλεγμένοι δεν τα είχαν ποτέ. Δεν είχαν τα φόντα να μας εκπροσωπήσουν πρέπει να το πάρουμε απόφαση.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top