Ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Επαρχίας Λαγκαδά, για τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στους χώρους του πρώην στρατοπέδου “Μπαρέτη”, επανέφερε στην επικαιρότητα ο  κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που  κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Για τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας η δημιουργία ενός σύγχρονου πυροσβεστικού σταθμού στην πόλη του Λαγκαδά παραμένει επίκαιρη λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών που υπάρχουν, με την επισήμανση πως  η αντιμετώπιση πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, η προληπτική πυροπροστασία και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά καθιστούν “επιβεβλημένη” τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού, δεδομένης μάλιστα της μεγάλης έκτασης που καλύπτει η Επαρχία Λαγκαδά.

Όπως επισημαίνει στην ερώτηση ο κ. Καράογλου: “Το έργο που επιτελούν τα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι αναμφισβήτητα τεράστιο και ιδιαίτερα σημαντικό. Οι αυξημένες ανάγκες όμως και οι έκτακτες περιστάσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ημίμετρα, αλλά με ένα συγκροτημένο σχέδιο επ΄ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Ως εκ τούτου η δημιουργία σύγχρονου πυροσβεστικού σταθμού στον Λαγκαδά και μάλιστα στους χώρους του πρώην στρατοπέδου ¨Μπαρέτη¨ είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση του αρμόδιου Υπουργείου. Με αυτόν τον τρόπο θα εισακουστεί η τοπική κοινωνία και θα γίνει δεκτό ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των αρχών της πόλης”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top