Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την παντελή έλλειψη κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Μακεδονία και τη Θράκη και το μεγάλο κόστος που αυτό συνεπάγεται τόσο για τις οικογένειες των Βορειοελλαδιτών που έχουν παιδιά τα οποία υπηρετούν την πατρίδα μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, όσο και για το στράτευμα εξαιτίας των υψηλών οδοιπορικών, κατέθεσαν σήμερα 10 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τη Βόρεια Ελλάδα, μετά από πρωτοβουλία του κ. Θεόδωρου Καράογλου.
Από τα 13 κέντρα νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα σε όλη την ελληνική επικράτεια, πέντε βρίσκονται στην Πελοπόννησο, πέντε στη Στερεά Ελλάδα και από ένα στην Κρήτη, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία (Γρεβενά).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε σύνολο 5.500 νεοσυλλέκτων που θα παρουσιαστούν στην Γ΄/ΕΣΣΟ του Μαΐου 2015, το 90% των νέων στρατιωτών να συγκεντρωθεί στα κέντρα εκπαίδευσης της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, ενώ εκείνο των Γρεβενών να υποδεχθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις μονάχα 200.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες νέοι Βορειοελλαδίτες θα υποχρεωθούν να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μέχρι να τελειώσει η βασική τους εκπαίδευση στο Στρατό και να μετατεθούν στο στρατόπεδο όπου θα υπηρετήσουν τη θητεία τους, ενώ οι οικογένειές τους θα κληθούν με τη σειρά τους να καλύψουν το ιδιαίτερα υψηλό κόστος των μετακινήσεων.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω οι 10 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τη Μακεδονία και τη Θράκη ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό Α) Αν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας κέντρων νεοσυλλέκτων στην Κεντρική Μακεδονία και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ώστε να καλυφθεί το μεγάλο κενό που υπάρχει από την Καστοριά μέχρι την Ορεστιάδα και Β) Πόσοι ακριβώς είναι οι νεοσύλλεκτοι της Γ΄/ΕΣΣΟ του 2015 που κατάγονται από τη Μακεδονία και τη Θράκη και σε ποια κέντρα νεοσυλλέκτων θα καταταγούν.
Την ερώτηση, πέραν του κ. Καράογλου, συνυπογράφουν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, κ. Αλέξανδρος Κοντός, κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, κ. Σταύρος Καλαφάτης, κα. Έλενα Ράπτη, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, κ. Ιωάννης Αντωνιάδης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top