ΠΡΩΤΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΝΑΤΈΛΛΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ !

Ο ΜΗΝΑΣ ΙΟΥΝΟΣ ΕΝΑΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΌΜΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΏΡΑ 18:38 ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ.
ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΦΕΤΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ! ! ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ   ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΕΦ`ΌΣΟΝ ΑΥΤΟ ΑΡΧΊΖΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ. (http://oraiokastromekatiallo.blogspot.gr/2014/01/2014.html )

Τα αστρονομικά μας φαινόμενα που μπορούμε να παρατηρήσουμε αυτόν τον μήνα, αρχίζουν με τον ΕΡΜΗ στην Ανατολή, την ΑΦΡΟΔΙΤΗ στην Δύση με τον ΔΙΑ, τον ΑΡΗ να βρίσκεται πίσω από τον ΉΛΙΟ και τον ΚΡΟΝΟ, που θα τον βλέπουμε κάθε βράδυ στον αστερισμό του Σκορπιού !

Αναλυτικά:
Την πρώτη Ιουνίου η ΣΕΛΗΝΗ θα βρίσκεται μόνο μία μοίρα πάνω από τον ΚΡΟΝΟ, στον αστερισμό του Σκορπιού !

Στις 2 Ιουνίου η ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα είναι στην ίδια ευθεία γραμμή με τους αστέρες των ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΣΤΩΡ και ΠΟΛΥΔΕΥΚΗ !

Στις 5 Ιουνίου η ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα Δύσει 3 ώρες και 18 λεπτά μετά από τον ΉΛΙΟ, δηλαδή θα την βλέπουμε μέχρι και τις 11 την νύχτα !

Στίς 6 Ιουνίου η ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα είναι 45 μοίρες αριστερά από τον ΉΛΙΟ και στο πιό ψηλό σημείο της Εκλειπτικής, εκεί δηλαδή που θα βρίσκεται ο Ήλιος κατά το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου.

Στίς 12 Ιουνίου, ο πλανήτης ΠΟΣΕΙΔΏΝΑΣ θα παραμείνει σταθερός για έναν μήνα, δεξιά από τον αστέρα ''λ'' του Υδροχόου, μέχρι τον Ιούλιο που θα αρχίσει την ανάδρομη κίνηση...

Στις 15 Ιουνίου η ΣΕΛΗΝΗ θα καλύψει τον ΕΡΜΗ κατά τις πρωινές ώρες, κάτι που θα δούνε μόνο στην Νοτιοανατολική Ασία και Ειρηνικό Ωκεανό !

20 Ιουνίου έχουμε μία πολύ κοντινή συνάντηση της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ με την ΣΕΛΗΝΗ, κάτι που θα πρέπει να φωτογραφίσουμε !

21 Ιουνίου και ώρα 18:38 αρχίζει το Αστρονομικό Καλοκαίρι !
Την ίδια μέρα το βράδυ η ΣΕΛΗΝΗ θα βρίσκεται 4 μοίρες νοτίως του αστέρα Βασιλίσκου τού Λέωντα !

Στις 24 Ιουνίου ο ΕΡΜΗΣ θα είναι 23 μοίρες περίπου δεξιά από τον ΉΛΙΟ, μία ευκαιρία για να τον δούμε πρίν την Ανατολή πολύ χαμηλά στον Ορίζοντα.

Στις 26 του μήνα η ΣΕΛΗΝΗ θα είναι 4 μοίρες πάνω από τον Στάχυ της Παρθένου..

Στις 29 ΚΡΟΝΟΣ και ΣΕΛΗΝΗ θα είναι πάλι κοντά μαζί για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα !

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ:
2 Ιουνίου ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ
9 Ιουνίου Τελευταίο τέταρτο
16 Ιουνίου Νέα ΣΕΛΗΝΗ
24 Ιουνίου Πρώτο τέταρτο

Να έχετε έναν όμορφο μήνα !

npazaitis@hotmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top