Όχι στην κατάργηση του Λαογραφικού Μουσείου Ωραιοκάστρου.
Άμεση επαναλειτουργία του !!!
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα του Λαογραφικού Μουσείου και αποφασίσθηκε να μεταφερθούν τα εκθέματα σε κάποια αποθήκη για να λειτουργήσει στον υπάρχοντα χώρο παιδικός σταθμός.
Η λειτουργία ενός παιδικού σταθμού είναι σαφέστατα απολύτως απαραίτητη, αλλά δεν δικαιολογεί την κατάργηση του Λαογραφικού Μουσείου τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας άλλος φορέας που να προβάλλει την Ιστορία του Ωραιοκάστρου. Η απαξίωσή του ξεκίνησε ήδη από τη διοίκηση Σαραμάντου (κλείσιμο και μετατροπή του σε αποθηκευτικό χώρο) και φτάνει στο αποκορύφωμά της τώρα!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος εδώ και 5 μήνες πρότεινε στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού να βοηθήσει εθελοντικά στην επαναλειτουργία του Μουσείου, προσφέροντας εργασία και προτείνοντας, κάποια από τα μέλη μας, να αναλάβουν εκ περιτροπής να το κρατούν ανοικτό κάθε Κυριακή πρωί για να μπορούν να το επισκέπτονται οι πολίτες του Ωραιοκάστρου. Μάλιστα, στην περίπτωση που θα ήθελαν σχολεία να το επισκεφθούν, θα μπορούσαμε να το ανοίγουμε και καθημερινή μετά από συνεννόηση.
Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε ακόμα με email στις αρχές Απρίλη και εγγράφως στον Δήμο Ωραιοκάστρου με αρ. πρωτοκόλλου 11753 και ημερομηνία 28/5/2015.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ζητούμε την υπογραφή των ευαισθητοποιημένων πολιτών που θα στηρίζει το αίτημά μας και θα κατατεθεί στον Δήμο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top