Με την προσήκουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Οκτωβρίου ε.έ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, η Πατριαρχική Χοροστάσια προεξάρχοντος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο υποδέχτηκε η πόλη του Λαγκαδά και οι κάτοικοι αυτής με τις δέουσες τιμές που αρμόζουν στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.
Τα θυρανοίξια του πρώτου εν Ελλάδι Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου τελέσθηκαν υπό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, αμέσως μετά την λήξη της Πατριαρχικής Χοροστασίας η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2015 εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά. (το κείμενο αυτό είναι της Σταυρούλας Ξουλίδου τεως βουλευτού των Ανέλ) }

Στην επίσκεψη αυτή, η εκκλησία Μεσαίου διέθεσε δωρεάν λεωφορείο και αρκετοί από τους κατοίκους του Μεσαίου πήγαν να δουν από κοντά τον Πατριάρχη και να τον ακούσουν. Μαζί με το λεωφορείο, ταξίδεψε και η αποστολή του συλλόγου Μεσαίου "Νέα Κοτύωρα" όπου με επικεφαλής τον πρόεδρο Θεόδωρο Αμανατίδη και οχτώ (8) χορευτές αντιπροσώπευσαν τον σύλλογο!






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top