Θέμα: Περί της αναγκαιότητας ανάκλησης των δηλώσεων του Υπουργού κ. Φίλη, αναφορικά με τη μη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη, κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Το έγκλημα της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, αλλά και η αναγκαστική φυγή εκατοντάδων άλλων προς τον ελλαδικό χώρο, την πρώην Σοβιετική Ένωση, την Ευρώπη και την Αμερική και ο μετασχηματισμός των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς δεν αποτελεί μέρος της γενικότερης ιστοριογραφίας, αλλά αποτέλεσμα προμελετημένης και προσχεδιασμένης πρακτικής του Οθωμανικού καθεστώτος, μια πολιτική Γενοκτονίας που προσέβαλε τη σωματική, αλλά και πνευματική ακεραιότητα των Ελλήνων του Πόντου. Η μη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, μπορεί να οδηγήσει σε μια ανοπαία ατραπό της λησμονιάς και απαξίωσης της ίδιας της ελληνικής ιστορίας, προσβάλλοντας τη μνήμη των θυμάτων και των απογόνων τους και ενθαρρύνοντας τη διαμόρφωση μιας μεροληπτικής στάσης απέναντι στην ίδια την ιστορία των Ελλήνων της Ανατολής, οι οποίοι αποτέλεσαν επί αιώνες φρουρούς του Ελληνισμού. Στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να ανακαλέσει τις δηλώσεις του για τη μη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και ταυτόχρονα να αποδώσει τη δέουσα τιμή στους τιμημένους Έλληνες του Πόντου που έπεσαν θύματα της περήφανης Ελληνικής καταγωγής και της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης τους.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/9355779.pdf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top