Το άρθρο αυτό αποφάσισα να το γράψω σήμερα , την εποχή της ΄΄ κρίσης  ΄΄ τόσο στον οικονομικό , όσο και στον πολιτικό τομέα . Η κρίση αυτή δημιούργησε αγωνίες και  φόβους σε εκατομμύρια ανθρώπους  και επέφερε την χειρότερη περίοδο κάμψης της οικονομικής δραστηριότητος , διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι θα ήταν δυνατή η βελτίωση της διαχείρισης των κίνδυνων , με αποτέλεσμα το τέλος των κυκλικών διακυμάνσεων της οικονομίας .

Η τρέχουσα κρίση έφερε στο φως θεμελιώδεις αδυναμίες , συνέπεια των οποίων είναι η ταυτόχρονη κατάρρευση της δυνατότητας εγγύησης της αέναης συσσώρευσης κεφαλαίου και των πολιτικών δομών που συγκρατούσαν τις ΄΄ επικίνδυνες μάζες ΄΄. Στοχεύοντας λοιπόν στην αναμόρφωση του υπάρχοντος συστήματος και λαμβάνοντας υπ όψιν ότι αυτή θα είναι η κύρια τάση τα χρόνια που έρχονται χρειάζεται   ΛΥΣΗ .

Θα τολμούσα να εκφράσω την άποψη ότι η ΄΄ λύση ΄΄ είναι αντικείμενο των θεσμών της εκτελεστικής λειτουργίας του κράτους ( του δήμου σε οτι  αφορά τοπικό επίπεδο ) , δηλαδή η μετατροπή της θέλησης  του λαού ( δημοτών ) σε πρακτικά αποτελέσματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών ( δημοτών ) . Αυτό είναι πραγματοποιήσιμο  με την ανάπτυξη ενός ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ  στον οποίον 1 )  θα κυριαρχεί ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ , η ανάπτυξη ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ , και η ανάπτυξη μιας  γραφειοκρατίας ικανής να  ανταποκρίνεται στις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ , 2 ) θα έχει κεντρικό στόχο τον ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και 3 ) θα επικεντρώνεται στην   δημιουργία δέσμης διαδικασιών προς την κινητοποίηση των πόρων , ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων και βελτίωσης  της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ της ΕΡΓΑΣΙΑΣ .

Σε περίοδο ΄΄ κρίσης ΄΄ λοιπόν η διοίκηση  της κυβέρνησης ( σε κρατικό η δημοτικό επίπεδο ) πρέπει να έχει στόχο την σωστή ανάπτυξη του ρόλου  της εκτελεστικής εξουσίας σε ένα δημοκρατικό  κράτος ( δήμο ) και την υλοποίηση των κυβερνητικών ( δημοτικών ) πολιτικών .               Η εμμονή των εκάστοτε  διοικήσεων μέχρι και ως σήμερα  ( κρατικού η δημοτικού επιπέδου ) και των μελών τους σε πεπαλαιωμένες αντιλήψεις για τον ρόλο τους , έχουν οδηγήσει στην σημερινή δύσκολη κατάσταση και στην αδυναμία του πολιτικού κόσμου να κατανοήσει τα αίτια για τα σημερινά αδιέξοδα .

Δημήτριος Μαπίτσιος

Εκοινοι που είναι τοσο τρελοι , ώστε να πιστευουν ότι μπορουν να αλλαξουν τον κοσμο , είναι εκεινοι που τον αλλαζουν . ( Διαφημιση ΄΄ Think Different / Σκεψου Διαφορετικα ΄΄ της Apple / Steve Jobs )


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top