ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 Την έντονη αγωνία του αναφορικά με την κατάργηση της σύνταξης υπερηλίκων ανασφάλιστων ομογενών εξέφρασε ο βουλευτής κ. Γιώργος Λαζαρίδης (Β’ Θεσ/νίκης, ΑΝ.ΕΛ) σε συνάντησή του, στις 14.10.15, με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο καθώς και με τον Υφυπουργό κ. Α. Πετρόπουλο.
Η αφορμή δόθηκε από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και την πρόθεση κατάργησης του άρθρου 31 (ν. 4331/2015), που προέβλεπε την επαναχορήγηση σύνταξης στους (περίπου) 30.000 ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ. Η συγκεκριμένη κατάργηση, στα πλαίσια της αυστηροποίησης της χορήγησης συντάξεων, επηρεάζει και την χορήγηση μηνιαίας σύνταξης του ΟΓΑ των 360 ευρώ, όπως ίσχυε, για τους υπερήλικες ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Η αρμόδια ηγεσία αν και δεν δεσμεύθηκε για την διατήρηση του συγκεκριμένου άρθρου, διαβεβαίωσε για τις προθέσεις της περί προστασίας των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων (βλ. ανασφάλιστοι υπερήλικες), είτε μέσω της αλλαγής διατάξεων, είτε μέσω της έκδοσης νέων προνοιακών επιδομάτων, με στόχο την ανατροπή αυτής της διάκρισης και κάλεσε τον κ. Λαζαρίδη σε μια νέα συνάντηση, για την εξεύρεση δίκαιης λύσης.
Η συνάντηση έκλεισε με θετικό πρόσημο, με τον βουλευτή Β’ Θεσ\νίκης των ΑΝ.ΕΛ να υπερτονίζει την σημαντικότητα εξεύρεσης λύσης για το πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που έχει προκληθεί για χιλιάδες οικογένειες Ποντίων και ΒορειοΗπειρωτών συμπολιτών μας, αλλά και λοιπών ομογενειακών συλλόγων και φορέων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κ.κ. Υπουργούς για την άμεση ανταπόκρισή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top