ΑΣ1Το Σάββατο 31/10/2015 πενήντα παιδιά των Ενοριακών Νεανικών Συνάξεων του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, με τη συνοδεία των υπευθύνων και του π. Νικολαόυ Μοναστηρίδη, επισκέφθηκαν τη γνωστή γαλακτοβιομηχανία «Φάρμα Κουκάκη» στους Κάτω Αποστόλους Κιλκίς.
Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά και να γνωρίσουν ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία του γάλακτος, από το άρμεγμα έως την παστερίωση και την εμφιάλωση, καθώς και τη διαδικασία παραγωγής των υποπροϊόντων του (τυρί, γιαούρτη κ.α.).
Με οδηγό μας τον κ. Γιάννη από την εταιρεία, ξεναγηθήκαμε στα «άδυτα» του εργοστασίου και εντυπωσιαστήκαμε από τις εκπληκτικές τεχνολογίες που εφαρμόζονται ώστε να λαμβάνουμε οι καταναλωτές καθημερινά φρέσκο και απόλυτα ασφαλές, ελληνικό, γάλα.
Αίσθηση προκάλεσε σε όλους μας η επίσκεψη στους στάβλους της Φάρμας, όπου είδαμε από κοντά τις αγελάδες και το υπερσύγχρονο σύστημα αρμέγματος των ζώων.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη έληξε με την επιστροφή μας στο Ωραιόκαστρο και τη διανομή σε όλα τα παιδιά προϊόντων της Φάρμας Κουκάκη,τα οποία ευγενώς μας δώρισαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας.
Τα παιδιά μας, εντυπωσιασμένα, διηγήθηκαν στους γονείς τους όλα όσα έζησαν και αποκόμισαν από τη δράση μας.
Η μετακίνηση των παιδιών έγινε με πούλμαν του τουριστικού γραφείου της πόλης μας «Chalkidis Tours», με έξοδα της Ενορίας μας.
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα.​
ΑΣ2ΑΣ3ΑΣ4ΑΣ5

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top