Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες αντικατάστασης όλων των ενεργοβόρων στοιχείων του Κονταξοπούλειου δημοτικού γυμναστηρίου. Ήδη έχουν αντικατασταθεί όλα τα κουφώματα και οι υαλώσεις περιμετρικά του κτιρίου και από σήμερα αρχίζει η αντικατάσταση της οροφής. Θα ακολουθήσει η αντικατάσταση όλων των θυρών ώστε από το νέο έτος το γυμναστήριο να αποκτήσει νέα όψη περιορίζοντας ταυτόχρονα στο ελάχιστο την κατανάλωση ενέργειας για τη λειτουργία του.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ενεργειακή αναβάθμιση αποφασίστηκε με την υπ αρ. 1/2015 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μας και εγκρίθηκε στις 11/3/2015 από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 421.130.25 ευρώ γίνεται κατά 380.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» και κατά 41.130.25 ευρώ από ιδίους πόρους του δήμου Ωραιοκάστρου.
Η παραπάνω έγκριση του υπουργείου είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής και ειδικότερα του δημάρχου, Αστέριου Γαβότση, ο οποίος σε τρεις συνεχόμενες επισκέψεις του στο συγκεκριμένο υπουργείο είχε αποσπάσει την καταρχήν συγκατάθεση των υπηρεσιακών παραγόντων για την ευόδωση του έργου. 

«Εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε χρηματοδοτούμενο έργο από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδίδουμε στην κοινωνία του δήμου μας σύγχρονες εγκαταστάσεις και ελαχιστοποιούμε το κόστος λειτουργίας τους» δηλώνει με ικανοποίηση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης και καταλήγει: «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς δήμου προς τους πολίτες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top