Με έγγραφό του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Γιώργο Κατρούγκαλο αντίστοιχα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης ζητά την παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου. 


Μεταξύ άλλων ο κ. Γαβότσης υποστηρίζει ότι «στο πλαίσιο του Προγράμματος "Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα", και με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, καταγράψαμε και αποστείλαμε αρμοδίως τις άμεσες ανάγκες του δήμου μας σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Οι προσλήψεις των ωφελουμένων, ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο και λόγω του ότι, οι συμβάσεις εργασίας είναι διάρκειας 5 μηνών, τον Δεκέμβριο τα άτομα αυτά θα πρέπει να αποχωρήσουν».
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου συνεχίζει αναφέροντας ότι «στο πλαίσιο λοιπόν των αρμοδιοτήτων σας, με τη λήψη ανακουφιστικών μέτρων για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, θα παρακαλούσα όπως εξετάσετε την περίπτωση παράτασης του εν λόγω προγράμματος του ΟΑΕΔ». 
Ο κ. Γαβότσης, στην επιστολή τους προς τους δύο υπουργούς εξηγεί ότι η διάρκεια της σύμβασης είναι πολύ μικρή αλλά και ο μισθός είναι εξίσου χαμηλός. Για το λόγο αυτό οι ωφελούμενοι και οι οικογένειές τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, από το πρόγραμμα ωφελείται και ο δήμος καθώς, όπως αναφέρει, οι περικοπές στις χρηματοδοτήσεις και η αναστολή των προσλήψεων έχουν ως αποτέλεσμα οι δήμοι στην πλειοψηφία τους να μην μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δημότες τους. 
«Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στο δήμο μας. Για το λόγο αυτό κ. υπουργέ, ευελπιστώ να δείτε θετικά την πρότασή μας και να προχωρήσετε στην παράταση του εν λόγω προγράμματος» καταλήγει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top