Σχολιάζοντας τη νέα απαράδεκτη δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ότι αναγνωρίζει τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν αποδέχεται ότι η σφαγή 353.000 Ελλήνων του Πόντου από τις δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ ήταν γενοκτονία, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνει τα εξής:
“Η παραπάνω δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας, την οποία φροντίζει να επαναλαμβάνει συστηματικά, αποτελεί εθνικό αίσχος.
Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κα. Ρεπούση και τον περίφημο “συνωστισμό” στο λιμάνι της Σμύρνης, ο κ. Φίλης εκφράζει μια εμμονική εθνομηδενιστική ιδεοληψία, δίνοντας άλλοθι σε όσους προσπαθούν να σβήσουν την ιστορία του Πόντου και να διαγράψουν από την συλλογική μνήμη τον τραγικό ξεριζωμό, την ατίμωση και την εξόντωση των χιλιάδων που δολοφονήθηκαν, προκειμένου να σβήσει ολοκληρωτικά μια πανάρχαια κοιτίδα του Ελληνισμού.
Η γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα που δεν φθείρονται. Και το να γνωρίζει κάποιος τι πραγματικά συνέβη, δεν είναι μια απλή διαιώνιση της ιστορικής αλήθειας, αλλά μια πολύτιμη εθνική παρακαταθήκη. Η συμπόνοια δεν αρκεί για να παραμείνει άσβεστο το καντήλι της εθνικής μνήμης.  Είναι προφανές ότι ο κ. Φίλης παριστάνει πως δεν ακούει τον αναστεναγμό που βγήκε από τα στήθη των θυμάτων της γενοκτονίας την ώρα της θυσίας τους. 
Ειλικρινά δεν ξέρω τι από τα δυο είναι πιο ανησυχητικό. Η άποψη που εκφράζει ο κ. Φίλης ή το γεγονός ότι παραμένει Υπουργός Παιδείας”.
mes New Roman"; mso-fareast-language:EL'> βαρύνει αποκλειστικά τον Πρωθυπουργό της Χώρας που τον επέλεξε.  


    Το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι πεζοδρόμιο και οι θέσεις του Υπουργού καταγράφονται. Σε μία εποχή που η Εθνική Ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε , διχάζει την Ελληνική κοινωνία.

    Ως  Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου , αλλά και ως Έλληνας ποντιακής καταγωγής, ζητώ από τον Πρωθυπουργό της Χώρας να  δείξει την ανάλογη υπευθυνότητα για τις ανιστόρητες και προσβλητικές θέσεις του Υπουργού Παιδείας και να προχωρήσει στην αποπομπή του».


                                                                Σάββας Αναστασιάδης

                                                            Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top