Λεηλασίες από πρόσφυγες στην Ειδομένη
Αρ. πρωτ.:1783
Θεσσαλονίκη, 9 Δεκεμβρίου 2015
Προς Υπουργούς:
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΕΡΩΤΗΣΗ
«Λεηλασίες από πρόσφυγες στην Ειδομένη»
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Ειδομένη με την Κυβέρνηση να παραμένει απλός θεατής σε όσα εξελίσσονται στην περιοχή και τους κατοίκους εκεί να είναι πλήρως απροστάτευτοι και εξαγριωμένοι με την συνεχιζόμενη κατάσταση. Εκτός από τις τεράστιες ζημιές, που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις, εξαιτίας του αποκλεισμού του σιδηροδρομικού δικτύου από τους πρόσφυγες, τέλος δεν έχουν οι λεηλασίες και οι καταστροφές σε βαγόνια. Μάλιστα, η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική, καθώς όσοι πρόσφυγες δεν κατάφεραν να περάσουν στα Σκόπια, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη και έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα ακόμη και στο χωριό, το οποίο αριθμεί ελάχιστα σπίτια.
Οι ζημιές στις υποδομές του ΟΣΕ από τις καταστροφές, που προκαλούν οι πρόσφυγες είναι μεγάλες και τα προβλήματα, που δημιουργούνται ακόμη μεγαλύτερα. Οφείλει η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να επιληφθούν άμεσα του θέματος προτού η κατάσταση γίνει ακόμη χειρότερη. Δεν είναι δυνατόν οι υποδομές να βρίσκονται στο έλεος καταστροφών και λεηλασιών από πρόσφυγες και η Κυβέρνηση να παρακολουθεί αμέτοχη, χωρίς να αναλαμβάνει δράσεις επί του ζητήματος.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου οι λεηλασίες και οι καταστροφές από πρόσφυγες είναι εκτεταμένες;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top