Η εντυπωσιακή και πέρα από κάθε προσδοκία προσέλευση στις κάλπες για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε η μεγάλη
έκπληξη και το πιο σημαντικό γεγονός της διαδικασίας
Το μήνυμα που έστειλαν οι νεοδημοκράτες προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς αυτούς που διέβλεπαν και επιθυμούσαν (ίσως) διάσπαση και διάλυση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, ήταν μήνυμα ενότητας και δυναμισμού.
Σε αντίθεση κάθε τέτοιας πρόβλεψης ή επιθυμίας, ο νεοδημοκράτης έδειξε υπευθυνότητα , σοβαρότητα και αποφασιστικότητα .
Πήρε την πρωτοβουλία και έδειξε τον δρόμο της ενδυνάμωσης της Νέας Δημοκρατίας, της μετεξέλιξής της σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα, που δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες και άντεξε.
Σήμερα δείχνει πλέον ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις εκ νέου την ευθύνη διακυβέρνησης της Χώρας σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο.
Ο κόσμος που κινητοποιήθηκε ξεκαθάρισε επίσης το ιδεολογικό πλαίσιο της παράταξης, αυτοπροσδιορίσθηκε με την συντριπτική του πλειοψηφία και κατέδειξε τον προσανατολισμό του προς το κέντρο και την πολιτική μετριοπάθεια και τη συναίνεση.
Το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από τις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της Ν.Δ. είναι η επιβεβαίωση της θέλησης ενός μεγάλου τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας για την διατήρηση και την ανασυγκρότηση της Ιστορικής παράταξης, ως μίας αξιόπιστης αντιπολιτευτικής δύναμης , έτοιμης να διατυπώσει και να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ,που οδηγώντας τη Χώρα στο άγνωστο, φθείρεται ταχύτατα μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές.
Η απροσδόκητη συμμετοχή του κόσμου έδωσε την εντολή της αναδιοργάνωσης του κόμματος και της δυναμικής εκκίνησής του ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κ. Τσίπρα , ο οποίος προφανώς δεν περίμενε τέτοια προσέλευση.
Είναι βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΕΛ και άλλες πολιτικές δυνάμεις, καθώς και το μέγαρο Μαξίμου , έχουν αιφνιδιασθεί από την μεγάλη επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας.
Από εδώ και πέρα η ενεργοποίηση και αξιοποίηση νέων ικανών στελεχών και η κινητοποίηση των ευρύτερων δυνάμεων της κοινωνίας είναι το μεγάλο μας στοίχημα, το οποίο βεβαίως και θα κερδίσουμε .


Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top