Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών για το ακριβές κόστος της διαμονής και διατροφής των μελών του κουαρτέτου στην Αθήνα, αλλά και για το κόστος ενοικίασης των χώρων όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση (για τις οποίες το δίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος 2015 δαπανήθηκαν 12.845 ευρώ σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου/ΑΔΑ:ΩΥΠΛΟΞΔΔ-Β4Χ) κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρος Καράογλου, ρωτώντας παράλληλα να μάθει για ποιο λόγο οι συζητήσεις Κυβέρνησης-πιστωτών δεν πραγματοποιούνται σε κάποιο δημόσιο κτίριο (π.χ. Υπουργείο) προκειμένου να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο Βουλευτής χαρακτηρίζει «υποκριτικό» το γεγονός τη στιγμή που Κυβέρνηση και δανειστές δρομολογούν τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, να εκταμιεύονται αρκετές χιλιάδες ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να πραγματοποιούνται συζητήσεις ολιγομελών κλιμακίων σε αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων.
Σε άλλο σημείο στηλιτεύει την «ιδεολογική εμμονή-αφέλεια», όπως τη χαρακτηρίζει, του ΣΥΡΙΖΑ να μην δέχονται οι Υπουργοί του στα γραφεία τους τα μέλη του Κουαρτέτου.
Με αφορμή την παραπάνω ερώτηση, ο κ. Καράογλου δήλωσε τα εξής:  «Δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν ότι οι δαπάνες “φιλοξενίας” των μελών της Τρόικας που έγινε κουαρτέτο, σύμφωνα με το λεξικό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους κάποτε υπόσχονταν ότι θα έδιωχναν ενώ τώρα τους προσφέρουν απλόχερα γη και ύδωρ, βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποτελεί, λοιπόν, ελάχιστη υποχρέωση του κ. Τσακαλώτου να κάνει γνωστό σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα πόσο πληρώνουν τη… νύφη της περήφανης διαπραγμάτευσης, γιατί σε τελική ανάλυση είναι πολλά τα λεφτά Ευκλείδη…».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Θεσσαλονίκη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Προς Υπουργό:
Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Χρυσάφι πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες το ΄΄κουαρτέτο΄΄ των δανειστών»

Πολύ ακριβά πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι την ιδεολογική εμμονή ή αφέλεια του ΣΥΡΙΖΑ να συναντώνται οι Υπουργοί  του με τα μέλη του κουαρτέτου σε πολυτελείς χώρους κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας και όχι σε κάποιο δημόσιο κτίριο, όπως θα ήταν και το λογικό. Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου (ΑΔΑ: ΩΥΠΛΟΞΔΔ-Β4Χ), μόνο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο δαπανήθηκαν 12.845 ευρώ για την ενοικίαση  αιθουσών συνεδριάσεων, καφέδων κλπ., όπου πραγματοποιούνται οι συναντήσεις-διαπραγματεύσεις μελών της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ και του Δ.Ν.Τ. Λογαριασμός, ο οποίος θα αυξηθεί πολύ περισσότερο εφόσον συνεχίζονται οι συζητήσεις στους συγκεκριμένους χώρους. Την ίδια στιγμή άγνωστο παραμένει το κόστος διαμονής και διατροφής των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών, που επέστρεψαν στην Αθήνα αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Είναι υποκριτικό τη στιγμή που Κυβέρνηση και δανειστές δρομολογούν από κοινού την δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τον μηδενισμό της εναπομείνασας ρευστότητας στα ελληνικά νοικοκυριά, να εκταμιεύονται από τα ταμεία του κράτους αρκετές χιλιάδες ευρώ για να πραγματοποιούνται συζητήσεις ολιγομελών κλιμακίων σε τεράστιες αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων και όχι σε αίθουσες δημοσίων κτιρίων, όπως για παράδειγμα σε ένα Υπουργείο. Είναι αντιληπτό, ότι ο λογαριασμός της «αριστερής» διαπραγμάτευσης θα είναι αρκετά φουσκωμένος και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον Ελληνικό λαό, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση και οι εκπρόσωποι των δανειστών απολαμβάνουν τις ανέσεις, που τους προσφέρει το περιβάλλον κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.   

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-       Ποιο είναι το ακριβές κόστος της διαμονής και διατροφής των μελών του κουαρτέτου, που διεξάγει την διαπραγμάτευση με τα μέλη της Κυβέρνησης;

-       Ποιο είναι το κόστος ενοικίασης των χώρων, όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις;

    -Ο-
  ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
      
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top